Romeo del 2


forts den 11 december 2007

När vi kommer fram till Bagarmossens Djursjukhus är klockan runt 13. Vi behöver bara vänta en liten stund innan vi får komma in i ett undersökningsrum. Där ställer personalen en massa frågor, bl.a. om jag hade gjort något ultraljud på Summer. Nej, det hade jag inte gjort, så jag visste inte hur många valpar som fanns i magen. Så då bestämde vet. att göra ett sådant. Vi fick gå in i ett annat rum, lamporna släcktes, Summers mage blev rakad och så sätter de igång för att kolla hur det ser ut där inne. Efter en kort stund får jag reda på att de kan höra 2 hjärtljud, men ett är väldigt svagt. Veterinären säger att det måste bli kejsarsnitt. OK säger jag, gör vad ni behöver. De frågar också vad som är viktigast, Summer eller valparna, ifall något skulle gå fel. Vilken fråga att ställa! Jo, jag förstår att de måste, men ändå. Summers liv, svarar jag. Hon är den viktigaste för mig.

Så tar de Summer och går iväg. Jag får sätta mig ute i väntrummet så länge. Ni som har varit på Bagarmossen, vet hur det ser ut. Det är reception, väntrum och butik. Människor kommer och går med sina sjuka hundar, katter osv. En del djurägare är glada andra gråter. Oj, det var väldigt jobbigt att sitta där. Jag försökte se positivt på hela situationen, men det var svårt ibland. Jag fick sitta väldigt länge, så jag hann ringa jobbet för att berätta att jag inte kommer mer den dagen eller de följande dagarna. Jag visste ju inte om jag skulle komma hem med några hundar eller ej.

Efter att jag har suttit där i kanske en timme, kommer veterinären ut och frågar mig, ifall det skulle vara så att Summers livmoder är skadad, om de ska kastrera henne samtidigt? Och det säger jag OK till. Summer skulle aldrig få gå igenom en dräktighet till. Så det var väl lika bra att ta bort allt.

Sedan går det en timme till. Jag tror att jag håller på att bli tokig. Sitter och stirrar på dörren som jag hoppas ska öppnas och någon ska komma och hämta mig.

Ca kl 16.15 kommer äntligen en sköterska och säger att jag kan komma med nu. Vilka tankar som rusade genom mitt huvud, det går bara inte att beskriva.

Så kommer jag in i ett undersökningsrum, och där ligger Summer i en plastvagn med värmekuddar runt sig. Ibland skriker hon till, för hon har så ont efter operationen.

Och så kommer sköterskan fram med.....

en liten "fågelunge". Romeo född kl 15.00, vikt 78 g

Han ligger nedbäddad med en varmvattenfylld gummihandske tätt intill sig, så han kan hålla värmen.

Veterinären kommer in och berättar att det var två valpar, men att den ena hade s.k. bukbråck, så den avlivade de direkt. Jag var så förvirrad att jag glömde att fråga vad det var för kön. Sedan får jag en massa information om hur Summer kommer att vara nu den första tiden och hur jag ska sköta hennes sår. Vi får sitta en stund till, medan sköterskan går och hämtar en liten papplåda, där jag kan lägga Romeo i när vi ska åka hem.

Jag ringer efter en taxi och så bär det iväg hem, med en mycket förvirrad Summer och en liten, liten valp i en papplåda.

Fortsättning följer, dygnet och strapatserna är inte slut än...

Kommentarer
Postat av: marie och spencer

Ååååh gud i londonl Stackars Summer vilken hemsk upplevelse. Och en sån liten liten Romeo. 78 gram? det är ju ingenting! :o

2009-10-05 @ 10:22:46
URL: http://naken.blogg,se
Postat av: Carina

Vad spännande att få veta lite om Romeo... väntar med spänning på fortsättningen. Hoppas allt är bra med dig

2009-10-05 @ 19:44:52
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Michelle

Åh vilken tur att dom klara sig!

2009-10-05 @ 22:06:32
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: Mio å matte

spännande historia, ser fram emot fortsättningen!! Jag har hälsat matte från er, hon blev glad! kram Mio

2009-10-05 @ 22:41:56
Postat av: Ulrika

Vilken liten plutt <3 Valpar är underbara! Följer med spänning fortsättningen! :)

2009-10-05 @ 22:59:00
URL: http://safirasmatte.blogg.se/
Postat av: Gizmo & Leeloo [Ett hundliv i all sin glans]

Åh men lilla Romeo och stackars lilla Summer, jag sitter och ryser!

2009-10-06 @ 20:52:25
URL: http://gizmo-leeloo.se
Postat av: Lillis

Oj det var en spännande historia! När jag skulle födas så fick vi åka från Sundsvall till Uppsala för att genomföra kejsarsnittet så att jag och min dödfödde bror skulle kunna komma ut!



/Lillis

2009-12-07 @ 16:51:51
URL: http://lillisvuitton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0