Usch! så varmt


Jaha, så hittade matte en tröja som hon hade stickat för länge, länge sedan. Och naturligtvis blev det jag som skulle vara modell. Jag sa till matte, att jag har så mycket päls, så jag behöver ingen tröja. Och tänk, jag tror matte höll med mig. Men tröjan är ganska fin iallafall.

Stackars min matte!


Matte håller på och virkar en filt till mig som kommer att bli jättefin. Men vet ni vad som har hänt idag, när matte inte var hemma? Jo, Zäta bet sönder virknålen, så nu måste matte köpa en ny. Zäta är bara för mycket ibland. Kolla hur virknålen ser ut! Nu kommer det att ta jääääättelång tid innan filten blir färdig. Suck!

Är det någon där?


Här sitter jag, Zäta, i favvortipin och har det bra. Men? är det någon bakom ryggen?

Kan man få komma fram kanske?

OK då! vi får väl samsas du och jag Romeo.

Om två veckor ryker mina tänder


Haha!! Nu lurade jag er allt. Naturligtvis ska jag inte ta bort mina tänder. Jo, bara mina valptänder som ännu inte har lossnat. Matte säger, att man kan ju inte ha hur många tänder som helst. Samtidigt som jag ska ta bort tänderna så ska veterinären ta bort tandsten. Hmmm? Undrar vad det är för något. Matte säger att man måste göra det, för annars.......
Ja, då kan alla tänderna ryka. 

Fortsättning följer... 

Det är inte lätt att vara kille



Just nu så löper Hera och Summer skulle nog också ha löpt nu ifall hon inte hade blivit kastrerad i december 2007. Hon verkar ge ifrån någon doft som attraherar Yoda jättemycket (fortfarande). Så här springer han omkring och gnäller och skäller och är allmänt frustrerad över att han inte får para sig med någon utav dessa tjusiga tikar. Både Hera och Summer visar att de är lite intresserade. Men när lilla Romeo på ett år kommer i närheten, då glömmer tikarna bort Yoda för att lägga all sin uppmärksamhet på Romeo istället. Hera är allra mest ihärdig med uppvaktandet, men tyvärr så tycker Romeo att tuggpinnarna är mycket roligare än både Hera och Summer. Tack och lov, tycker matte iallafall, så åker Hera och Zäta hem till sig imorgon. Då kanske det blir lite lugnare i några dagar.


Idag var det min tur!


Yes, idag fick jag följa med matte på äventyr. Vi tog tunnelbanan till Kungsholmen och hundkaféet Small to big. Jag älskar att hänga med på olika saker. Långpromenader eller besök på hundkafé är precis lika roligt. Massor med nya lukter och ibland en och annan ny kompis stöter man på och det är jättekul. På kaféet träffade vi Mio en mellanpudel med sin matte och Pepsi som ni ser här på bilden. Han var där med både sin matte och husse.

Matte hade med sig ett halsband till Pepsi som han skulle ha till sin scarf  som hade samma mönster.
Jag tog en tur runt i lokalen för att kolla in vad det fanns för spännande saker. Jag har på mig ett skvättskydd från Cane Minore. Man vill ju inte skämma ut matte med att kissa på någon fin hundbädd eller så. Ja, inte för att jag brukar lyfta på benet när vi är inomhus. Men matte vill vara på den säkra sidan.


Bollen är min!

Bästa leksaken just nu.



Sovplats?


Vi letade och letade efter en bra sovplats, och här på stolen nära varandra bestämde vi oss för att ta en liten tupplur. Det är så skönt att ligga och mysa tätt ihop.

Fast man kan ha det ganska bra i soffan också, men då måste det vara uppe på en kudde.


Kaxig? Jag? Näääh!


Jag gillar att bestämma hemma och då speciellt över Hera, men när det gäller att gå själv på t.ex. hundcafé, då vågar jag inte riktigt visa de andra främmande hundarna vem jag egentligen är. Idag åkte mattes mamma och jag till Himmelska Hundar för att fika lite. Mattes mamma tyckte att jag behövde lite social träning. Ja, det var iallafall vad hon sa till bl.a. Kate som jobbar på fiket. Ja, kanske jag behöver lite träning. Helst ville jag bara sitta i knät, men det fick jag bara göra ibland. Så då gömde jag mig under bord och stolar. Ja, det fanns ju en del hundar som var mer i min storlek. Men nej, vågade inte riktigt gå fram och hälsa.

Som sagt helst ville jag vara nära mattes mamma.

Jag fick ha på mig ett väldigt fint halsband på vår promenad. Ett blått med små blå blommor, som kommer från märket Cane Minore.


Aj, aj, vad det gör ont....




Ja, så var det i morse och mitt på dagen. Vi fick alla ont och kramp i våra tassar när vi var ute. Fy! Var är sommaren och värmen någonstans? Vi chihuahuor vill ha sol och varmt väder!!! OK, ska väl inte klaga för mycket, för på eftermiddagen blev det lite varmare ute, så kunde vi äntligen ta en liten promenad. Det var så härligt att få springa runt och leka lite. Annars har det inte hänt så mycket. Jo, det ringde på dörren nu på kvällen. När matte öppnade så stack Romeo ner för trapporna, så matte fick rusa efter honom. Romeo är jättebusig. Han gör nästa så där varje gång, så matte får mycket motion. Hon är inte ligga snabb som honom,  Goofy
Nu har vi iallafall varit ute på sista turen och så här trötta är vi nu. GOD NATT!
 






Nu är de tillbaka igen!


Ja, alltså Hera och Zäta. De kom vid lunchdags idag. Deras matte måste jobba, så nu kommer det att bli bus i tre dagar. Speciellt Zäta som är 1,5 år gammal. Hon kan busa hur mycket som helst. Hera har hittat ett tuggben (hennes favvo)

Här är det bus på gång, tänker Zäta, vet bara inte riktigt vad jag ska hitta på? Hmm!

Ni får se imorgon!

Se det snöar!!!


Det har snöat jättemycket nu på eftermiddagen. Det tycker vi alla är jättekul. Romeo rusade runt och åt snö.

När vi kom hem så åt vi lite mat. Sedan gick det en liten stund och så plötsligt blev Yoda dålig. Började darra och krypa ihop. Matte lyfte upp honom och gick in i sovrummet en stund. Sedan kom Yoda ut igen och verkade att må bra. Och så plötsligt så mådde han illa. Så nu ligger han och sover. Hoppas det går över till imorgon.


Bus på fotbollsplanen


Idag var det jättehärligt väder ute så vi gick på en långpromenad. Först kollade vi runt lite runt huset för att sedan sticka ned till fotbollsplanen för att springa runt och busa. Ja, Romeo blev väl jagad mest av alla.


Sedan fortsatte vi med promenaden runt i området. Ibland blev det lite kallt om tassarna, då fick matte bära oss en stund.

Romeo


Hejsan! Här har ni mig Romeo. Jag föddes i december 2007 i Stockholm. Bara 78 g vägde jag och många trodde inte att jag skulle överleva, men oj, så fel de fick. Summer är min mamma och Yoda min pappa. Vi bor alla tillsammans. Jag är ju bara ett år så det har inte hänt så mycket i mitt liv än. Men det kommer kanske att göra det framöver. Ni får väl titta in lite då och då här på bloggen och kolla. Här kommer en bild på mig.

Summer


Hej! Det är jag som är Summer. Jag föddes i Tierp 2004. När jag var 16 veckor gammal kom min matte och hämtade mig. Först bodde vi i Solberga, en förort till Stockholm i ung. ett år. Då hade jag bl.a. världens bästa hundvakt som kom till oss varje dag. Hon hette Sofie. Sedan flyttade vi in till stan och där bor vi fortfarande. Sommaren 2006 kom Yoda till oss. Det var kul att få en kompis. I december förra året fick jag en valpkull tillsammans med Yoda. Det blev lite dramatiskt, så vi fick åka till Bagarmossens djursjukhus, där det blev kejsarsnitt för mig. Det var två valpar, men bara en överlevde, och det är Romeo. Här kommer en bild på mig.

Yoda




Hej! Det är jag som är Yoda. Är född 2005 i Skåne och kom till Stockholm 8 veckor gammal. Först bodde jag på ett ställe i ungefär ett år och sedan flyttade jag till Summer och hennes matte och där bor jag fortfarande. Jag bor tillsammans med som sagt Summer och Romeo. Är pappa till 5 valpar. Den första kullen med valpar har jag med en tik som kommer från Belgien. I den kullen blev det 3 tikar och en hane. I den andra kullen som jag har med Summer blev det en hane (Romeo). Jag älskar att vara ute och springa. Så fort matte säger UT så rusar jag till ytterdörren. Här kommer en bild på mig.

Hera och Zäta åkte hem




Hej igen,
Matte skulle jobba idag, så vi fick gå upp ganska tidigt. Ja, det var ju inte ett dugg varmare ute idag, -8 grader, så vi rusade ut  snabbt som sjutton för att så snabbt som möjligt komma in i värmen igen. Matte gick vid 8-tiden, så vi fick vara ensamna några timmar innan Hera och Zätas matte kom för att gå ut med oss. Ja, så här ser Hera och Zäta ut.

De bor här hos oss ibland när deras matte jobbar kvällar och nätter. Efter att vi alla hade varit ute vid lunch, så åkte Hera och Zäta hem till sig. Efter en stund kom våran matte hem och då fick vi mat. Mums! vi var jättehungriga. Som sagt det var ganska kallt ute idag också, så det blev inga långpromenader direkt. Vi sov en stund på eftermiddagen och sedan var det dags för lite bus. Romeo har hittat en ny utsiktsplats. Han gillar verkligen att kliva omkring på bord och stolar. Hmmmm?

Vi hörs imorgon!

Söndag den 4 januari - minus 10 grader




Vi vaknade vid 7-tiden och då tog matte med oss på en snabbtur. Det var - 8 grader ute, så vi gjorde snabbt det vi skulle för att kunna springa hem till värmen igen. Där hoppade vi upp i mattes säng för att sova vidare.

Vid 10-tiden var det dags för att gå upp på riktigt. Medans matte käkade frukost busade vi lite med varandra. Sedan var det dags att gå på promenad. Iallafall tyckte matte att vi skulle göra det. Det var ju -10 grader ute, så matte smörjde in våra tassar med Aloe Vera-kräm. Första turen gick vi, Yoda, Romeo och Zäta. Vi brukar gilla att gå lite längre, så då fick vi gå först. När vi skulle korsa gatan utanför huset så började vi alla att skrika. Det gjorde jätteont i tassarna. Hela gatan var full med salt. Fy vad ont det gjorde, så matte fick bära oss ett tag. Sedan var allt bra igen, och vi tog turen genom det lilla skogspartiet som ligger här bredvid.

Vi var inte ute så länge för det var så fruktansvärt kallt om tassarna.
Sedan var det dags för Summer och Hera (världens fryslortar). De ville inte gå på någon promenad, så för de blev det bara en kortis till närmaste gräsplätt.

Kolla hur kallt Hera (till höger) tycker att det är.

Resten utav dagen har vi mest varit inne. Matte körde en "leta godis" lek med oss. Det var kul. Vi rusade runt i vardagsrummet och letade små, små godisbitar som matte hade gömt lite här och där. JÄTTEKUL!


Sista gången vi var ute innan sovdags var det -12 grader ute. Gissa om vi skyndade oss.

Ses imorgon!


Välkommen till Summer, Yoda och Romeos blogg!





Hej allihopa! Här kommer vi att berätta om våra äventyr, både roliga och kanske lite allvarliga. Häng med så får ni se vad som händer.

RSS 2.0