Skogspromenad med lite agility


Zäta blev så glad när vi tog en tur ut till Åkeshov idag. Hon har så mycket energi så en promenad i skogen gjorde henne gott.


Vid Hundstallet ligger det en liten agilitybana, som vi bestämde oss för att besöka. Zäta tyckte det var jättekul.Blomhund


Jag följde med på utflykt till ett kafé idag. Visst är jag fin här bland blommorna?

Myskudde


Den nya kudden som Yoda fick i 4-års present tog Summer och Romeo i beslag idag. Summer vaktar även sin tuggpinne som ligger bredvid henne. Mor och son trivs så bra ihop. Bara Summer får ha alla tuggpinnarna för sig själv.


Söndagspromis i skogen


Zäta har så mycket energi inom sig och det räcker inte alltid med att hon får gå på långa promenader med de andra hundarna. Ibland så tar jag bara henne med mig ut och en sådan tur gjorde vi idag. Jag bestämde mig för att gå en sväng i Lill-Jansskogen. Där gjorde vi godissök och hon fick hoppa över kullfallna träd och även balansera på trädstammar.


Så plötsligt blir Zäta helt stilla och börjar vädra i luften.

Och det här är vad vi såg, lite suddigt, men ändå.

Ett rådjur bland träden.

Båtresa


Matte och jag åkte med båt ut till Fjäderholmarna idag. Här är jag vid Nybrokajen. Vi väntar på båten. Det var några tjejer från Italien som ville klappa mig, men det ville inte jag.

Nu har vi klivit på båten. Hundar fick sitta längst bak stod det på en skylt, sa matte.

När vi kom fram till Fjäderholmarna gick vi först till ett café, där matte tog en hamburgare, medans jag knaprade på lite torrfoder som matte hade med sig. Det var mysigt att sitta nere vid vattnet.

Sedan gick vi upp till Trädgården där matte skulle titta på sin syrra som medverkar i en barnmusikal som heter
Den Magiska skogen. Här kommer några bilder därifrån.På vägen tillbaka till båten, så gick vi förbi en "Hundbar". Det var tur, för jag var jättetörstig.

Ja, det var vad jag har gjort idag. Vad har ni gjort?

Sjusovardag


Så här har det nästan sett ut under hela dagen. Hundarna har varit så trötta. De har till och med inte varit speciellt hungriga. Ja, de är väl som vi. Ibland är det full fart och ibland tar man det lugnt.


Tävling hos TasslyckanKolla in på Tasslyckans blogg, där är det en tävling på gång och vinsten är ett "Hemligt paket"!

Tävlingen avslutas den 21 augusti.


Hurra! Yoda fyller år idag


Ja, idag fyller Yoda 4 år och det firade vi bl.a. på hundkaféet Small to Big tillsammans med Leeloo, Gizmo och deras matte. När jag tittar på bilderna jag tog så upptäckte jag att Romeo som också var med, inte hade fastnad på någon bild. Men jag tog några bilder hemma där han är med. Här ligger Yoda och vilar sig lite. Annars var det faktiskt full fart.

Här har vi Leeloo, Gizmo och Åttan.


Det finns en vovve till här hemma som också fyller år idag och det är Zäta (min dotters ena tik) som fyller 2 år.  Den första bilden är på Zäta och sedan är det Zäta och Hera som verkligen visar att de gillar varandra.

Presenter blev det naturligtvis också. Yoda fick halsband från Cane Minore, ett nytt kuddfodral till sin kudde, pipleksak + ett stort smaskigt kex som Yoda fick utav Ninni på Small to Big. Zäta fick också smaskiga kex plus pipleksak.

Här har Romeo hittat en av pipleksakerna.

Det finns faktiskt en hund till som fyller år idag. Min systers cocker spaniel Muffins. Hon fick ett tuggben i present.

Tack för en jättetrevlig dag på Small to Big. Och nästa gång vi ses Gizmo och Leeloo, så får vi bjuda igen på en smaskig hundtallrik.

Tips om tävling


Vill tipsa om en tävling hos Stickat & Unikt som pågår fram till den 1 augusti.

Du kan vinna en jättefin stickad tröja till din lilla vovve. Vi ska absolut vara med. Klicka på länken här:

http://gingerbeerblog.blogspot.com/2009/07/lotteri-for-chihuahua-sma-hundar.html

Chihuahuabladet har kommit


Ja, ni som har chihuahuahundar och är medlemmar i Chihuahuacirkeln vet vad jag talar om.  I medlemstidningen nr 2 kan man bl.a. läsa om bildreportage från Österbybruk, intervju med Gosegubbar och som alltid Lillans rader. Så kolla i era brevlådor om den inte har kommit till er också.

Vem gömmer sig här?
Zäta så klart.

Ut i skogen ska vi gå.....


Jag hade tänkt ta med mig Zäta ut till en liten agilitybana idag, men så blev det inte. För först så mådde Yoda illa i morse (flera gånger) och sedan efter att jag hade varit ute med Summer och Romeo, så upptäckte jag att Summer hade gjort sig illa i ena baktassen (den är bra nu). Så då kändes det inte som om jag ville lämna de ensamma under några timmar. Det får bli en annan dag. Här kommer några bilder från Summer o Romeos tur i skogen.

Vem gömmer sig här? Romeo så klart.

Sömntutor


Hera

Romeo

Zäta

Besök på StB


Yoda och jag stack iväg till Kungsholmen för att titta in på hundkaféet Small to Big. Försökte ta några bilder på Yoda, men han ville inte vara med på bild idag. Iallafall inte när jag skulle ta lite bilder.

Efter en liten stund så dök Trixie upp med sin matte. De hade bestämt träff med Maggie och co. Det visade sig att Trixie är Maggies mamma. De är väldigt lika varandra.

Kekkonen tittade också förbi en stund.

Så kom äntligen Maggie och hennes nya "lillasyster" Dolly.Maggie och Trixie fick varsin smaskig korv/köttbulls-tallrik. Det tyckte de var mums. Ja, Dolly och Yoda fick smaka lite också.

Det var jättekul att få träffa alla hundarna. Det tyckte både jag och Yoda. Tack för en trevlig eftermiddag!

Romeo på café


Idag stack vi iväg till hundkaféet. Det var nästa bara vi där. Ja, två andra hundar dök upp. Här är en utav dem, Nikko.

Romeo tyckte det var ganska varmt idag. Det blev att dricka mycket vatten.


Onsdag den 15 juli


Ja, nu är klockan efter midnatt, men tänkte ändå berätta lite om vad vi har gjort idag onsdag. Hera mår mycket bättre nu och det känns jätteskönt. Men jag ville inte överanstränga henne, så hon fick bara ta småpromenader idag. Summer och Romeo tog jag på promenad runt här i området, medans Yoda och Zäta fick hänga med till Södermalm och Långholmen. Min dotter och jag tog en tur ned till stranden, där faktiskt båda hundarna vågade sig ut lite i vattnet. Tyvärr fick jag inte med det på bild.Efter strandbesöket tog vi en promenad längs med vattnet till kaféet.

Imorgon tar vi kanske en tur till hundkaféet Himmelska Hundar.

2:a bilden


Min lilla sötnos Romeo, med sin låååånga nos.

1:a bilden


Jag har ingen photoshop i min dator, men har ändå försökt att göra något annorlunda med lite bilder. Så här kommer mitt första försök. Det är Summer och Romeo på bilden.

Zäta hängde med


Det blev faktiskt Långholmen den här helgen också. Det är en sådan härlig ö mitt i Stockholms innerstad. Här finns så mycket, badstränder, hotell, museum, restauranger, caféer, båthamn, friluftsteater, folkhögskola, förskola, härliga strövområden, lekparker osv. Vi tog en fika på Bellmans café. Så härligt att sitta i den jättefina trädgården under päronträden.

Det går upp och ned


Ena stunden verkar det som om Hera mår bra, och sedan kryper hon ihop och lägger sig ned. Jag vet inte vad jag ska tro. Hon äter som vanligt, men hon vill helst inte gå ut. Jag har tid hos veterinären på tisdag. Det känns tryggt. Om hon inte har blivit betydligt bättre i morgon, så tänker jag ta henne till veterinären. Hon kan ju inte gå så här för länge. Usch! man blir så orolig. Hera är min dotters hund och man vill ju inte att något ska hända henne så länge hon bor här hos oss. Dottern kommer hem ifrån Grekland i morgon. Få se vad hon tror. Hon känner ju Hera bättre än vad jag gör. Håll tummarna för att det inte är något allvarligt!

Var är Råttis?


Romeo på Råttisjakt.

Matte, här är så varmt, har du något vatten?

Här kanske Råttis är?

Hmmm? Vad kan detta vara för något?

Nu har jag dig allt!

Världens bästa leksak.

Yoda o Zäta


Det är så mysigt att vara vid och på balkongen. Nog det bästa stället i hela lägenheten.

Forts. på Heras tillstånd


Hera ville inte äta något på förmiddagen, hon bara låg i sin bädd. När jag kom hem efter att ha varit ute med Romeo en sväng, så när jag öppnade dörren, så kom även Hera fram för att hälsa. Jag passade på att ställa ned maten till henne igen och nu åt hon upp allt med god aptit.

Hundarna älskar att vara ute på balkongen, så jag släppte ut den en stund och Hera hängde med. Verkade vara som vanligt. Glad och uppspelt.

Men så plötsligt så ville hon gå och lägga sig igen. Och nu ligger hon och sover. Jag har faktiskt ringt till veterinären och vi har fått en tid på tisdag. Tyckte att det kändes tryggt att ha en vet.tid ifall hon fortfarande skulle vara i samma tillstånd om några dagar.

Är lite låg


Hera har inte varit sig själv i några dagar nu. Hon ser mest ut så här.

Ligger och sover och verkar inte bry sig om något runt omkring. Hon äter som vanligt, men är dålig på att dricka. Vet inte riktigt vad det kan vara. Hon har precis löpt klart och denna gång hade hon ett s.k. tyst löp. Vet inte om det kan vara "sviter" efter detta. Få se om det fortsätter i flera dagar, då får jag väl ta henne till veterinären. Hera är en sådan glad hund i vanliga fall, så därför blir jag lite orolig att det ska vara något allvarligt.

Film: Summer tar det lugnt


medans resten av gänget håller på att uppvakta Hera. Ja, inte Zäta, hon tar det ganska lugnt också.


Film: Vem jagar vem?


Ja, det är nog Summer som jagar sin son Romeo. Han är något snabbare än vad hon är. Oftast så brukar hon skälla under tiden som hon springer efter Romeo. Kanske blir hon sur för att han är så snabb?

Film:Romeo och nattfjärilen


Romeo har hittat något på golvet, som han tycker är jättekul.

RSS 2.0