På kafé igen...


Ja, som jag berättade tidigare idag så stack matte och jag iväg till hundkaféet vid Tessinparken. Vi fick vänta ett tag innan mattes jobbarkompisar kom. Här sitter jag och väntar och väntar....

Och så kom de. Jag var lite rädd i början. De ville ju klappa och ha mig i sina knän osv. Jag stirrade på matte och gnällde lite, men till slut så tyckte jag det var ganska OK. Jag blev kliad bakom öronen väldigt mycket, och det är ju jättemysigt.

Matte! lyft upp mig igen.

Cleo och hennes matte tittade också förbi.

Och så kom det en annan hund som jag inte vet namnet på. Den ville också vara hos oss. Det kanske luktade gott av alla hundkex som jag smaskade i mig.

Matte o jag


ska snart sticka iväg till hundkaféet där vi ska träffa lite hundkompisar och några jobbarkompisar till matte. Här ligger man och väntar.

Matte måste bara gå ut en sväng med de andra vavvorna. Sedan bär det iväg. Vi hörs!

Det var länge sedan.....


Jag älskar de här bilderna på Romeo när han var liten, så jag måste bara få dela med mig. Visst är han söt? Han var bara 4 -5 veckor på dessa bilder. Tiden har gått så fort.

Balkongen!!!


Yodas favvo ställe. Efter att vi hade varit på lunchpromenaden. Ville alla hundarna ut på balkongen innan det var dags för lunchmat. Ja, alla utom Hera som fortfarande ville ta det lite lugnt.


Lite morgonbus


Alla hundarna sov i var sin korg i natt. Nu på morgonen var Hera lite låg. Ville helst inte gå upp.

Medans Zäta och Yoda ville ha lite morgonbus. Kolla in Hera som inte bryr sig alls.


För 15 månaders sedan


Ja tänk, det har gått 15 månader sedan Summer fick sin valp Romeo. Från början var det 2 valpar, men den ena överlevde inte. Summer har hela tiden vetat att det skulle ha varit två så därför under tiden som hon diade så tog hon en av sina pipleksaker som substitut. Och fortfarande så bär hon ibland omkring på sin pipis.

Visst är det märkligt hur hundar kan veta hur många valpar som har funnits, även om alla inte överlever.

Stor pinne?


Matte hade varit i djuraffären idag. Vi äter som hästar allihopa så maten tar slut hela tiden. Då passade hon på att köpa några tuggpinnar åt oss. Smaskigt!

Yoda och Hera kollar om det kanske finns några pinnar till de också.

Favoritplats=balkongen


Det här är verkligen hundarna favvoplats. Så fort jag kommer hem så springer Yoda fram till balkongdörren och vill att jag ska öppna så han kan gå ut för att kolla vad som händer där ute. Och naturligtvis så hänger nästa alla på. Det är bara Hera som väntar tills det blir varmare, för hon är en riktig fryslort.


Det finns så mycket att lukta på här ute.

Inte mer nu......


Jag tror att det började för 2 dagar sedan. Först trodde jag att det var för att Yoda hade dragit för mycket i kopplet när vi hade varit ute, men nu har han hostat till och från under de här dagarna och det verkar inte gå över. Så jag tror att han har drabbats av kennelhosta. Han är vaccinerad, så jag hoppas att det inte blir så långvarigt och inte så svårt som förra gången. Stackars lilla gubben. Nu får han bara göra små, små promenader.

Har varit på träff idag


Matte tog oss alla på varsin långpromenad i morse. Det var jättehärligt. Sedan fick jag hänga med till Himmelska Hundar. Där träffade vi massor med hundar, bl.a. några vavvor som Texas, Ziff o Nasse. Taxen Cleo kom och många, många fler. Jag höll mig mest vid mattes sida, det kändes tryggast så. Men några små turer runt i lokalen gjorde jag. För lite nyfiken måste jag säga att jag är. Matte åt en blåbärspaj och jag fick ett smaskigt hundkex.

Hemma igenJaha, då har man varit på sitt första födelsedagskalas. Först så åkte vi tunnelbana och sedan gick vi en lång bit. Vädret var inget vidare, så när vi kom fram var jag alldeles svart av smuts. Matte fick torka av mig redan innan vi steg in i hissen. Hon sa att man kan inte komma så smutsig till ett kalas. Nä, det kanske man inte kan, vad vet lilla jag.

Alla tyckte jag var liten och söt. Det var lite synd att flickorna som bodde där var lite rädda för hundar, så matte fick bära mig hela tiden. Inte gjorde det mig något. Det kändes ganska tryggt. Jag hade ju aldrig varit där förut. Efter en stund kom det lite fler gäster och där fanns det en liten kille som älskade småhundar. Där passade jag verkligen in. Han ville bara klappa och klappa på mig. Annars hände det inte så mycket. Jag sov i mattes knä en stund, fick smaka på prinsesstårta och tog en liten lur i en jätteskön soffa.

OBS! Det är inte jag på bilden här. Men det vet ni väl redan. Matte har hittat den här på nätet och hon tyckte den skulle passa.

Vi ses snart igen!

Vi ska på fest


Snart ska vi sticka iväg med tunnelbanen för att gå på födelsedagsfest. Ska bli jättespännande. Det är en liten tjej (barn) som fyller 4 år. Har aldrig varit på ett sådant kalas tidigare, så jag vet inte vad som ska hända. Matte har hållit på och provat halsband, västar och skvättskydd på mig. Och hon kom fram till att de här blir bäst.

Båda sakerna kommer från hundklädesmärket Cane Minore
Jag återkommer lite senare idag och berättar hur det var.
Hej då!

Så vad det gjort!


Matte kom hem vid halv tolv idag för att vi skulle hinna till veterinären i tid. Vi åkte buss till Roslagstulls Djursjukhus. Först fick vi sitta och vänta en stund i väntrummet. Då dök två andra chihuahuor upp. De har vi träffat under våra chihuahua-promenader. Jag var inte så road av att hälsa på dem, för jag var lite orolig över vad som skulle hända.

Sen fick vi komma in i ett undersökningsrum. Där fick jag först väga mig. Matte blev ganska överraskad, för jag hade gått upp i vikt. Nu väger jag 1,9 kg. Stora killen med andra ord. Sedan fick jag en lugnande spruta, den somnade jag av. När jag vaknade upp var allt helt snurrigt och jag har ingen aning om vad som hade hänt. Matte sa att allt hade gått bra. Nu ska jag äta penicillin (vad nu det är) i 10 dagar + några smärtstillande tabletter. Ja,ja, det blir nog bra med det också.

Mamma Summer blev lite orolig när jag kom hem och inte var mitt gamla vanliga busiga jag, så hon vaktade mig lite i början.


Jag kände mig faktiskt ganska snurrig efter vårat veterinärbesök.


Nu har jag varit ute på min kvällspromis och jag tror att det är bäst att jag går och lägger mig. Känner mig fortfarande snurrig. GOD NATT!


Det gör lite ont!


Jag har försökt att uppmärksamma matte på att det har varit något fel i min rumpa, men hon har inte fattat nå't. Så idag när hon kom hem på lunchen, så märkte hon att jag helst bara ville sitta. Då, äntligen! kollade hon lite närmare och såg att jag blödde. Jaha, sa matte, nu är det din tur. Va! min tur? Ja, både mamma o pappa har haft samma problem, men det är bara pappa Yoda som fick precis som jag, alltså en sprucken analsäck. Så i morgon bär det av till veterinären. Vet inte vad de tänker göra med mig där, men det ordnar sig, tror jag. Jag berättar mer i morgon.

Första gången för mig


Jag fick hänga med mattes mamma till Small to Big idag. Har aldrig varit där tidigare så jag tyckte att det var lite läskigt. Vi träffade bl.a. Simpson. Han var jättesnäll.

Här är jag. Det kändes tryggast att sitta på en av kuddarna bredvid mattes mamma.

Jag mår bra nu!


Ni som läste vårat tidigare inlägg idag, så kan jag bara berätta att jag mår jättebra nu. Matte tror inte att jag fick i mig så mycket utav svampen. Här på bilden ser ni mig och Zäta + Hera på väg ut på promenad.

På baksidan av vårat hus finns det en liten park där Summer älskar att vara, för där finns massor med pinnar som hon älskar att tugga på.


Nu ska matte kolla på melodifestivalen och vi får väl smaska på lite tuggben, eller så.
Ses snart igen!

Jag har gjort något dumtJag som snart fyller 4 år brukar aldrig ta saker som jag inte får, men igår gjorde jag det. Matte märkte inget förrän det var för sent. Ja, här ser ni resterna utav vad som en gång var en kökssvamp. Matte är ganska orolig nu, för svampen var inte ny utan den var använd. I natt så mådde jag illa. Jag hoppas att jag har fått upp allt som jag hade svalt.

Just nu mår jag inte så bra.

Håll tummarna för att jag slipper åka till veterinären!

Mådde lite dåligt idag


Jag mådde hur bra som helst i morse, men under tiden som matte var på jobbet så hände något med min mage. Matte kom hem på lunchen och det första hon såg när hon klev innanför dörren var små högar som jag hade placerat i hallen och i vardagsrummet.   

Tror du hon blev glad? Antagligen inte, men hon förstod att det inte var min mening att smutsa ned så mycket. Efter att vi hade varit ute så kändes det mycket bättre. Jag var jättehungrig. Matte hade gjort iordning en skål med lite mat till mig, men jag snodde Romeos. Jag var ju jättehungrig!!! Sedan var det iallafall dags att vila lite.

Vi har övat idag


Idag har det varit en toppenfin dag här i Stockholm. Solen sken från en blå himmel och det var minus 5 grader ute. Vi tog en tur ned till gamla skolan där vi bl.a. övade "söka godis". Matte hade med sig torkad vom (mums!!!) som hon slängde ut i snön och så fick vi leta. Det var inte så lätt att hitta alla de små bitarna, men vi jobbade på som bara den.

Vi letade så mycket så våra nosar blev alldeles fulla med snö.


RSS 2.0