Oj, vad varmt det har varit idag


Vilket toppenväder vi har haft i helgen. Hundarna har varit ute jättemycket, men som jag skrev igår, hanarna för sig och tikarna för sig.

Tyckte att killarna skulle få sig en riktig långpromenad idag, så vi tog en tur till Ekoparken. Men vi tog inte den längsta vägen för det var lite för varmt för det. Både Yoda och Romeo sprang med tungorna hängande under hela promenaden. Jag hade vatten med mig som tur var, men det var nästa bara Romeo som ville ha något. Framme vid Ekoparken stannade vi till vid kaféet Skafferiet, där jag tog en latte + chokladboll och hundarna fick vila lite i skuggan. Så här såg killarna ut nästa hela tiden. Ja, Romeo låg lite då o då i solen. Han är ju lite speciell.


Vet ni vad matte gjorde?


Vi älskar alla att vara på balkongen och idag som alla andra dagar så var vi ute där för kolla på allt som händer runt vårat hus. Vi var där en bra stund, men så började Zäta och skälla och då tyckte matte att vi skulle komma in en stund. Matte stängde balkongdörren och gick för att vila en liten stund. Men hon glömde att kolla så att alla var inne innan hon stängde. Matte låg och vilade, men som tur var så började kompisarna att skälla. Matte gick upp för att se vad stod på. Då passade jag på att skälla också. Ja, matte hade glömt mig ute på balkongen. Hur förvirrad får man vara?

Tjejer och killar för sig.....


Ja, när man har en löptik hemma, så får det bli så att hanarna får gå ut för sig och tikarna för sig. Det blir så tjafsigt annars.

Pingstafton har varit en underbar dag med temp. över 30 grader i solen. Hundarna tyckte det var så mysigt att vara ute, de hade kunnat stanna ute hela dagen om de bara hade fått.

Yoda och Romeo fick ta en tur i skogen.


Medans tjejerna tog en tur på ängen. Zäta, Summer o Hera.
Zäta har på sig sitt fina Cane Minore halsband.

Söndag=chihuahuaträff


Ja, så var det söndag igen. Tjejerna fick stanna hemma idag (Zäta löper) medans Yoda och Romeo fick hänga med ut till Åkeshov. Vädret var toppen så vi fick alla 3 en härlig tur ut i skog och mark. Många hundar var redan på plats när vi kom. Både Romeo o Yoda visste inte hur fort de skulle springa för att komma fram till mötesplatsen. De älskar verkligen att gå på chihuahua-träff.Jag tror att det var fler tikar den här gången, för det vart inte så mycket tjafs bland hanarna. Skönt!

Valparnas föräldrar


Måste ju visa bilder på valparnas föräldrar. De är verkligen jättefina båda två, eller hur? Imorgon blir valparna 7 v.

Nya bilder på valparna - 6 v


Ja, här kommer lite nya bilder på valparna som nu har hunnit bli lite över 6 veckor gamla. De äter vanlig hundmat nu och dricker vatten.
Ut i skogen ska vi gå.....


Det bästa som finns är att ta en promenad i skogen. Idag blev det Summer, Yoda, Romeo o Hera som fick rusa och busa runt. Zäta är fortfarande hemma hos sin mamma Minus.Zäta = 0-0


Idag åkte min dotter iväg till veterinären för att kolla Zätas knäleder (patella) samt för vaccination. Och resultatet blev precis som vi önskade. Hon fick 0 - 0 alltså helt utan anmärkning. Känns så bra med tanke på att vi har tänkt para henne så småningom. Vaccinationen gick naturligtvis också bra.

Efter veterinärbesöket fick Zäta åka hem till den personen som har Zätas mamma Minus. Där ska Zäta stanna några dagar. Det var jättelänge sedan som Zäta träffade Minus, så jag tror att det kommer att bli toppenkul för henne. Mamma och dotter är väldigt lika varandra, både till utseende och sätt. Här kommer en bild på Minus som är tagen för ganska länge sedan.

Vi har varit på utflykt


Det har varit en underbar söndag med härligt vårväder och så jag bestämde mig för att ta en tur ut i naturen. Tog den här gången med mig Summer och hennes son Romeo och åkte ut till Åkeshov och chihuahua-träffen där. Vi var lite sena så de flesta hade redan kommit när vi dök upp.


Efter att vi hade stannat en stund så att Summer och Romeo fick busa runt med de andra hundarna, så fortsatte vi vår promenad in i skogen och över en äng.


Man blir ganska törstig när man är ute och springer så mycket.

Var är alla?


Först tog vi bussen till Kungsholmen och sedan gick vi en tur i Kronobergsparken innan vi var framme vid Small to Big. Vi var alldeles ensamma, matte och jag, när vi kom dit. Inga hundar att skälla på.

Men efter en stund så kom Pepsi med sin matte. Hmm! då fick jag någon att skälla på en stund. Fast matte sa åt mig att jag skulle hålla tyst! Ja, ja, jag var tyst en stund, tills det kom lite fler hundar. Jag bara måste få skälla, lite iallafall.


Romeo på skogspromenad


Tog med matte på en promenad i Lill-Jansskogen idag. Det var så kul att få springa lös i skogen. Ja, inte riktigt lös, matte hade satt på en löplina i mitt halsband. Hon är väl lite rädd att jag ska springa för långt bort ifrån henne. Och så får jag ju egentligen inte vara okopplad i skogen. Men med löplinan kunde jag springa ganska fritt.


Efter att ha sprungit i skogen en stund kom vi till en liten sjö. Jag kunde inte låta bli att smaka lite på vattnet, fast matte sa NEJ!


Vi ses snart igen!

Valparna försvann


Någonting hände så alla bilderna på valparna försvann från bloggen och tyvärr alla kommentarerna också. Så nu lägger jag ut bilderna igen + några nya. Valparna har nu hunnit bli 5 veckor gamla.


Skulle till Åkeshov men.....det blev till hundkaféet istället. Precis när vi skulle ta tunnelbanan mot chihuahuaträffen i Åkeshov, så öppnade sig himlen och regnet öste ned. Och jag vet att Summer vägrar att gå någon längre sträcka när det regnar, så det fick bli Himmelska Hundar istället. Jag tog med Romeo också, så mamma och son fick vara tillsammans bara de två.

För säkerhets skull satte jag på Romeo ett skvättskydd från hundklädesmärket Cane Minore. Han brukar ibland vilja lyfta på benet när vi är ute på kafé osv. Men den här gången var han jätteduktig och gjorde inga sådana försök alls. På de här två bilderna ser det ut som om vi var ensamma, men det var ganska många hundar där. Nosa nosa!

Fångad av en stormvind


Ja, kanske inte riktigt, men det har varit väldigt blåsigt idag. Först tog vi en tur till djuraffären Ellios, för maten var slut. Sedan blev det ett besökt på hundkaféet. Där tog jag en caffelatte + paj och Yoda fick ett smaskigt kex.

Efter att vi hade varit och kollat lite på kaféet, så tog vi en kort tur på Gärdet.


Det är min sovplats....


Matte har köpt en jättefin sovpåse till oss. Vi vill alla ligga i den, så ibland blir det lite bråk om vem som ska få ligga i den.


Man kan både ligga i eller på. Alla sätt är bra.

Mor och son


När man har 5 hundar hemma så är det inte så lätt när man vill gå på långpromenad. Så därför tar jag de i grupper om 2 och 3. Igår tog jag Hera, Zäta och Yoda på en härlig promenad, först längs Husarviken och sedan en tur i skogen. Och idag blev det Summer och Romeos tur. Ja, nu får ni inte tro att de andra inte får gå på promenad de också, men jag kanske inte går lika länge med allihopa samma dag.

Idag tog jag med mig en kompis och vi tog promenaden till Ekoparken vid Stora Skuggan. Summer och Romeo rusade runt och jagade varandra. Det är så roligt att se Summer jaga Romeo. För Summer hinner inte riktigt ikapp Romeo och då skäller hon hela tiden. Vid Ekoparken stannade vi naturligtvis för att fika på Skafferiet och där äta deras smarriga pajer.


Det var inte lätt att ta några bilder, för det fanns så mycket att lukta på under våran promenad.

RSS 2.0