Ännu en kall dag

När jag tittade ut genom köksfönstret i morse, fick jag syn på denna lilla fågel som satt i trädet utanför huset. Synd att skärpan inte blev så bra, men fågeln flyttade på sig hela tiden, så man fick vara snabb om den skulle fastna på bild.

Det har varit ca -10 grader, så de som ville gå på promenad idag var Yoda och Romeo. Summer och Hera tog bara korta snabba turer utanför huset.

Det var länge sedan....

som vi var på Small to Big, hundkaféet på Kungsholmen. Efter besöket på Gärdets Djurklinik så tog vi
1:ans buss till Kungsholmen. Fy, det var verkligen svin kallt ute, ca -12 grader. Yoda travade på som vanligt. Han bryr sig inte ifall det är kallt eller inte. Men matte frös jättemycket!

Det hade varit full rulle på kaféet innan vi kom dit. Bl.a. hade det varit 10-12 st chihuahuor på en gång. Synd att Yoda missade dem. Men vi hade väldigt trevligt ändå. Yoda verkligen älskar att gå hit. Han drar i kopplet hela vägen dit.

Som vanligt fanns det mycket att kolla på. Bl.a. några tuffa väskor.


Ninnie hade målat om i lokalen.

Till hundkafé idag

Idag tänkte jag ta med mig Yoda och sticka iväg till Small to Big, det var så länge sedan vi var där. Om det är någon som är här inne och läser nu och känner för att ta en tur på hundkafé, så häng på! Vi kommer dit vid 14-tiden. Ska kolla in Gärdets Djurklinik först.

Vi kanske ses?


2 dygn gamla

Har fått lite fler bilder på Zäta och hennes små killar. De växer så det knakar. Även de här bilderna är tagna med mobilkamera, så det blir inga närbilder. De kommer senare.
Valparna hade ingen svårighet att hitta till maten direkt efter att de hade blivit födda. Att de bara är 2 dygn på bilderna är faktiskt lite svårt att fatta, de är ju ganska stora.

Nu har de kommit

På dag 56 födde Zäta 3 stycken jättefina killar. Klockan 11 idag söndag föddes den första killen. En riktig baddare.

Ungefär 45 min senare kom kille nr 2. Här på bilden ligger båda killarna tillsammans.

Sedan gick det ungefär en timme till och så kom kille nr 3.

Här ligger alla och får sin allra första mjölk av mamma Zäta.

Ni får ursäkta bildkvaliten, bilderna är tagna med mobiltelefon. Det kommer fler bilder senare.

Det ser ut som om Yodas färganlag har slagit igenom den här gången också. Ingen black and tan som Zäta är.


Det ska bli spännande att se om de blir lång- eller korthåriga.

Tack alla ni som har hållit tummar och tassar!Igår......Igår åke Zäta hem till sin mamma Minus där hon ska stanna för att föda sina valpar. Allt gick bra och hon och Minus trivs bra tillsammans.

För några minuter sedan ringde min dotter och berättade att slemproppen hade gått och nu har Zäta börjat bädda i valplådan. Det är lite tidigt, 55:e dagen", men det ska nog gå bra.

HÅLL EN TUMME FÖR ZÄTA!!!


Hur många valpar?

Vill ni gissa? Hur många valpar finns det i Zätas mage? Om Zäta är som sin mamma Minus så kommer valparna att födas nästa tisdag på dag 58.

Det är jobbigt att stå upp långa stunder.

Ja, hur många är det?

18 januari = 13 dagarJa, om Zäta går hela tiden ut, dvs. 63 dagar, då är det 13 dagar kvar. Men man vet ju aldrig. Valparna kanske kommer tidigare.

Jag vägde Zäta idag och hon väger 3,4 kg. Hon äter fortfarande som en häst och hon är glad och pigg, även om det är lite svårt att sitta ibland som ni kanske har sett på några bilder i tidigare inlägg.


Videoklipp: Valpsparkar

Som jag lovade så kommer en liten filmsnutt där jag har försökt att filma Zätas mage, vilket inte var det lättaste. Bilden är ganska mörk, men jag tror att ni kan se hur det rör sig därinne.


Videoklipp: Att komma till ro

Det kan vara svårt när man har en sådan stor magen som Zäta har nu. Här kommer en liten filmsnutt. Ni får ursäkta att bilden är lite mörk, men det var precis innan vi skulle sova.


Summer - del 4

Som jag berättade tidigare så fick Summer vara hos mamma under dagarna när jag jobbade, men efter ett tag, så blev det lite för jobbigt för henne. Då hade jag en sådan tur så genom en bekant till mamma fick jag tips om en tjej som gärna ville ta hand om Summer om dagarna.

Vi bestämde att jag gick till jobbet på morgonen och sedan skulle hundvakten komma vid 11-tiden. Sedan stannade hon till runt 16-tiden. Då behövde Summer bara vänta ca 1 timme innan jag kom hem igen. Det var verkligen lyckat. På det sättet behövde Summer inte vara ensam så många timmar.

Summer har alltid varit en väldigt lugn och harmonisk hund, som inte har brytt sig så mycket om att hon har varit lite ensam några timmar om dagen.

Här är en bild tagen av hundvakten när vi bodde ute i Solberga.

I januari 2006 flyttade Summer och jag in till stan och ett område som heter Hjorthagen. Det var ganska mycket snö det året. Här har vi Summer i en lite för liten tröja. Men det gick bra ändå. Slapp iallafall bli kall om magen.


Videoklipp kommer snart

Idag såg jag hur det rörde sig där inne i den "lilla" magen. Det är så spännande. Ska försöka nu till helgen att göra en liten videosnutt, så ni alla får se.

10 januari = 21 dagarNu har det gått

6 veckor = 3,1 kg har hon gått upp till

Nu börjar det verkligen att synas. Det går så snabbt. Det är lite svårt att sitta ibland.
Jag vilar lite på dig!

Tre kompisar

Idag har det varit ganska skönt ute, bara 5 minusgrader, så då tog vi en lite längre promenad än vad vi har gjort de andra dagarna.

Yoda fick gå längst, han älskar att vara utomhus. Sedan blev det Summer o Romeos tur, de ville inte riktigt gå lika långt och till slut var det dags för Zäta och Hera. De ville inte gå ut alls, så när vi hade hunnit ungefär runt halva huset, då ville de gå hem igen.

Här sitter de tre Zäta, Yoda o Hera.


Efter gruppbilden gick Hera och lade sig.

Summer - del 3

Ja, så växer Summer upp. De här bilderna kommer från början av 2005. Hon är så smal.

Hon har alltid gillat att krypa ihop antingen i filtar eller som på den här bilden, på en utav mina tofflor.

Summer - del 2

Så var det dags, den 9 augusti 2004 var dagen när vi skulle hämta Summer hos kenneln Novatrix i Tierp. Det var så spännande, men också lite pirrigt. Ja, det var ju syrran som skulle ha Summer, men det var mamma och jag som skulle hämta hem henne.

Från allra första dagen fick Summer prova på att åka olika färdmedel. Först blev vi körda med bil från kennel till Tierps lokaltågstation. Där tog vi tåget som skulle tas oss till Uppsala, där vi fortsatte med tåget mot Stockholm. Framme i Stockholm, blev det tunnelbana och sedan buss. På den tiden bodde jag i Solberga som ligger i Hägersten en förort utanför Stockholms innerstad. Resan gick jättebra, Summer sov nästan hela tiden.

Så här såg Summer ut när vi hämtade henne. Jag kan säga att det var en ganska så bestämd liten dam som vi fick med oss hem. Men också väldigt lugn och trygg.Som jag skrev tidigare så var jag hemma den första tiden, för att hon skulle få en lugn och trygg start i sitt nya hem. Jag tog med henne till många olika platser, som till mitt jobb, ut i skogen, in till stan osv. Jag hade alltid med mig en väska som hon kunde sitta i när hon blev trött eller om det blev för mycket folk runt omkring. Summer har alltid gillat att sitta i väska. Så här kunde det se ut. Alltid med tassarna utanför.

När det sedan blev dags för mig att börja jobba igen, så fick hon vara hos min mamma om dagarna.

Det var svårt att hitta halsband som passade en sådan liten valp. På bilden ser det enormt stort ut.

Fortsättning följer i kväll

Hej!

Jag hann inte skriva något igår på fortsättningen på Summers berättelse, men jag lovar att det kommer ikväll. Så länge får ni kolla in den här fina bilden på min lilla SummerQueen som hon egentligen heter.

Summer - del 1

Det var från början inte jag som skulle skaffa en chihuahua utan min syrra. Hon tog kontakt med en kennel i Tierp och åkte dit för att titta på de tre valparna som hade fötts den 23 april 2004. Hon fastnade för Summer direkt. Naturligtvis ville hon att jag skulle få se det lilla underverket också, så jag och mamma åkte dit en helg. Här är de första bilderna på Summer, hennes kullbröder Specialcharmer o Tiny-Tim samt deras mamma Foxy och pappa Happy.Jag föll ju för denna lilla skönhet också.

Syrran köpte Summer, men jag fick åka och hämta henne, för syrran var på turné vid det aktuella tillfället. Jag hade tagit semester i 4 veckor för att kunna hjälpa till, men det blev att Summer var mer hos mig än hos syrran. Så till slut bestämnde vi oss för att Summer skulle stanna hos mig istället. Och det är något jag aldrig har ångrat.

Summer var 16 veckor när hon kom till oss.

Berättelsen fortsätter i morgon.

Varför blev det en chihuahua?


När jag var yngre så hade vi först en röd engelsk cocker spaniel hane "Hampus". Han blev nästan 13 år, sedan gick det ett tag och så vart det dags för en ny hund och den gången blev det en vit dvärgpudelhane "Chico", som blev 10 år.

Sedan följde en massa år med katter och kaniner och en och annan guldhamster.

Åren gick och visst ville jag skaffa en ny hund, men när man jobbar heltid och inte får ta med sig hunden på jobbet, då kändes det inte så lyckat att skaffa en hund. Tänkte, att det får väl bli när jag "går i pension".

Men så skaffade min dotter två chihuahuor, Ellie och Hera, och då väcktes längtan efter en hund igen. Jag jobbade fortfarande heltid, men hade min mamma i närheten och dottern bodde inte så långt bort heller, så då skulle det inte vara helt kört för att skaffa en liten hund. Både mamma och dottern erbjöds sig att hjälpa till under dagarna, så att hunden inte behövde vara ensam så många timmar.

Nu till varför det just blev en chihuahua. Jo, min dotter är pälsdjursallergiker och den enda ras hon tål är just chihuahuan. Så ville jag skaffa en hund så fick det blev en liten vavva. Och det har jag aldrig ångrat. Det är en underbar hundras. Nu har jag 3 stycken egna och de är helt underbara.

Jag har ju lovat att jag skulle berätta om Summer, min första chihuahua. Så om en liten stund kommer den första delen om Summers liv. Måste bara leta fram lite bilder från när hon var valp.

Hörs snart!


Det är så kallt ute

Idag har det varit -16 grader. Ingen utav hundarna vill vara ute mer en några minuter. Då är det mysigare att ligga och gosa istället.


Summers berättelse kommer snart

Det var länge sedan jag berättade något speciellt om hundarna. Så nu tycker jag det är Summers tur, men också om varför det blev just chihuahuan som jag fastnade för. Så håll utkik. Kanske kommer det första inlägget redan i morgon.

3 januari = 28 dagar


Nu har det gått

5 veckor = 2,78 kg.

Så skönt att hon har gått upp i vikt. Nu äter hon som en häst.

Nu syns det lite

Det har snart gått 5 veckor och så här ser den lilla magen ut.

Snö, snö och åter snö

Årets första dag har varit lugn. Yoda fick gå en lite längre promenad, medans de andra bara ville bara gå korta turer. De frös så väldigt om tassarna. Vi har så mycket snö här i Stockholm och det kommer bara mer hela tiden.


Och så var det dags att lägga sig för att vila igen.

RSS 2.0