Yoda på promenad

Idag fick Yoda hänga med på en långpromenad. Han älskar verkligen att få följa med på skogsturer. Vi gick som vanligt genom Lill-Jansskogen bort till Ekoparken. Där stannade vi för att vila lite och smaska lite på paj och en caffelatte innan vi gick hem igen. Ja, Yoda fick smaka lite på vaniljsåsen. Det tyckte han var mums.


Lördagspromenad till Hundudden

Hallå där!

Vilket härligt väder det har varit idag. Passar verkligen för en långpromenad vilket Zäta och jag tog på eftermiddagen. Med buss 69 tog vi oss ut till Kaknästornet och sedan promenerade vi därifrån bort till Hunduddens Träningscenter.

Vi passerade en hel del hästar på vägen.



Framme vid


Det finns ett trevligt kafé här. En agilitybana som vi provade lite och en massa andra aktiviteter.

Söt liten detalj inne på toaletten



Här kommer några bilder på Zäta också. Hon fick verkligen öva sig att möta andra hundar. Och hon skällde inte så mycket. Riktigt duktig!



Söndag=chihuahuaträff

Hej allihopa!

Idag tog jag med mig Summer och Hera för att gå på chihuahuapromenad i Åkeshov. Som vanligt träffades alla först vid parkeringsplatsen, sedan gick vi på långpromenaden.





Jag har införskaffat en ny kamera (digital systemkamera) och jag har inte riktigt kommit underfund med alla knappar ännu. Så bilderna blir sisådär. Försökte även att filma lite. Jaja, det blev som det blev.



Här har Summer och Hera lite godissök uppe på en stor sten.



Fredag=långpromenader

Alla hundarna mår bra. Yodas kennelhosta höll inte i sig så länge och de andra blev inte smittade, tack och lov.

Zäta har följt med sin matte (min dotter) ut på landet några dagar. Skönt för henne att få lite miljöombyte.

Idag blev det verkliga långpromenader. Först ut Yoda och Romeo som fick gå på en lååååång promenad genom Lill-Jansskogen bort till Ekoparken. Vi gick förbi både hästar, kor och får. Mycket att skälla på förstås.





Vi var ute i ca 2,5 timme.

Sedan var det dags för Summer och Hera.





Tjejerna fick vara ute ca en timme. Vi hade väldigt tur med vädret. Varmt och soligt hela tiden.

Nu regnar det för fullt. Så sista kvällsturen blev väldigt kort.

Jag tror att jag har berättat tidigare att min syster också har en hund, en cocker spaniel som heter Muffins. När syrran jobbar så bor Muffins hos min mamma. Jag var uppe hos mamma idag för att fika och då passade jag på att ta en bild på Muffins.


Yoda mår bättre

Stackars Yoda, han fick verkligen en släng av kennelhosta fast han var vaccinerad. Men nu är han på bättringsvägen. Hostar bara några gånger per dag.

Alla de andra hundarna har klarat sig fast de inte är vaccinerade. Visst är det konstigt? Är de immuna eller? Kennelhosta ska ju vara så smittsamt. Ja ja, jag är tacksam att bara en hund blev sjuk.

Idag tog jag en promenad med Yoda, vi gick till Ekoparken. Här stannade vi till vid sjön en stund för att vila oss.



Har en hund kennelhosta ska de inte anstränga sig så mycket med långpromenader, så jag bar Yoda emellanåt. I vanliga fall tycker Yoda inte om att bli buren, men nu tyckte han det var skönt att slippa gå så långt.

Hera och Yoda

Hera har mått dåligt i några dagar, det är magen som har spökat. Hon är som en dammsugare när vi är ute, så hon hade väl fått i sig något olämpligt. Men nu mår hon bra igen. Skönt!

Yoda däremot är det lite värre med. När vi var hos veterinären och tog bort tandsten så blev han också vaccinerad, bl.a. mot kennelhosta. Tyvärr skyddar inte vaccinet till 100 procent. Och nu verkar det som om Yoda har fått en släng av kennelhosta.

Kennelhosta brukar inte dyka upp den här årstiden, men när jag ringde till veterinären idag, så hade de precis fått in en hund med kennelhosta. Nu hoppas jag bara att det snart går över och att de andra hundarna inte blir smittade.

Jag tycker så synd om Yoda när han får sina hostattacker. Han tittar på mig och det ser ut som om han vill att jag ska hjälpa honom på något sätt. Lilla gubben!

Zäta har varit hos veterinären

Som jag skrev tidigare så hade vi tid hos veterinären idag kl 15:45 för att Zäta skulle få lite tandsten borttagen. Någon vaccinering behövde hon inte, då hon vaccinerades för 1,5 år sedan. Vi har förlagt hennes veterinärintyg, så därför hade vi glömt bort när hon fick senaste vaccinationen. Ja, så kan det bli när man har 5 hundar.

Zäta fick sin spruta och hon somnade ganska snabbt. Vi kom tillbaka 2,5 timme senare och möttes av en superpigg hund. Jag är van att hundarna brukar vara ganska yra och bara vilja sova efter ett sådant här ingrepp, men inte Zäta inte. Hon är en stark hund. Tack och lov hade hon inte så mycket tandsten.

Hela kalaset gick på 1.300 kr, då ingick narkos, tandstensborttagning samt kloklippning.

Nästa månad blir det Summers tur. Hon har ganska dåliga tänder, så jag måste gå 2 ggr om året med henne.


Zäta till veterinären

Idag kl 15.45 ska Zäta vara på Årstakliniken för att bl.a. kolla sina tänder och bli vaccinerad. Hon kanske ska bli sövd, så därför fick hon äta sitt första mål mat nu på morgonen. Det måste gå ett antal timmar mellan mat och sövning, annars kan de kräkas väldigt mycket. Hon var inte så väldigt hungrig kl 8, men till slut slank maten ned.

Berättar mer om hur det gick när vi kommer hem igen.

RSS 2.0