Veterinärbesöket

Hej igen,

Det gick bra hos veterinären. Blodprov, tempen och röntgenbilder togs samt en rejäl genomgång av hela Summer. Allt verkade bra, men hon hade lite krångel med tarmarna. Så nu har hon fått lite medicin som kanske hjälper henne att må bättre i magen.

Summer var jätteduktig hela tiden. Hon sa inte ett knyst även fast veterinären kollade rumpan, öronen och stack henne i ena tassen.

Jag är så stolt över min lilla tjej. Just nu ligger hon i min säng och sover.

Hela kalaset gick på 2000 kr, men då ingick även ett recept till Hera som har varit skendräktig under en längre tid. Hon har haft mjölk i spenarna väldigt länge och nu börjar det bli lite mjölkstockning i en spene. Gamla "tanten" som är 10 år.

Vi hörs snart igen!

Summer är sjuk

Summer har varit lite låg de senaste dagarna. Hon äter som vanligt, men vill inte röra på sig alls. När vi är ute så står hon bara helt stilla.

Igår kväll började hon att skrika till lite fast ingen hade rört henne. Nu på morgonen så skrek hon till när jag nuddade hennes ena sida.

Jag har ringt veterinären och vi har fått tid kl 12.45. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligt. Min lilla gumma! Hon ser så ynklig ut där hon ligger och tittar med "bedjande ögon" på mig.

Någonting som är väldigt konstigt är att Yoda springer efter henne hela tiden (precis som han gör på alla löptikar), men Summer är kastrerad. Zäta däremot är väldigt fientlig mot Summer och vill gärna nypa till henne. Ja, någonting är fel, men vad?

Håll tummarna för oss!


Det är härligt att gå på skogspromenad

Ja, Zäta älskar att hänga med på skogspromenader. Det finns så mycket att göra, som att hoppa över kullfallna trädstammar, eller kanske balansera på dem. Massor med härliga dofter som man inte kan springa förbi.

När vi har promenerat i ca 1 timme, då stannar vi naturligtvis till vid kaféet Skafferiet för att vila oss lite.

När vi hade fikat klart blev det ca 1,5 timmes promenad, fast då tog vi en annan väg. Zäta var ganska trött när vi äntligen kom hem.

Matte var också trött så vi gick och lade oss allihopa för att vila lite.

Lördagspromenad

Hej allihopa!

Nu var det ett tag sedan som jag var inne här på bloggen och skrev något. Ja, det blir så ibland när man har mycket att göra.

Idag har iallafall Zäta och Yoda varit på promenad i det härliga vädret. Vi tog som vanligt en tur till Stora Skuggan. Den här gången blev det en kortare sväng. Vi fick öva på många hundmöten under promenaden. Och framme vid kaféet så var det många barn som ville komma fram och klappa, vilket gick jättebra. Både Zäta och Yoda är så snälla hundar som sitter snällt och låter sig bli klappade om och om igen.Hela gräsmattan var full av svampar.

RSS 2.0