Hera bara nyser och nyser

Hera har hållit på och nyst i flera veckor. Men den senaste veckan har det accelererat, så vi bestämde oss för att åka till veterinären.

Först blev det invägning, 2 kg, och temptagning som visade på 39,3, alltså lite feber. Veterinären bestämde sig för att ta ett blodprov. Lite förhöjda värden vad gällde mjälten visade provet, men annars var allt som det skulle.

Veterinären kommer att ringa till oss nästa torsdag för att se om Hera har piggat på sig. Om inte, så får vi komma tillbaka och lämna fler prover.

Hoppas att Hera snart mår bättre.


Vad har hänt med Ruth?

Hej allihopa!
 
Som ni vet så fick Ruth 3 stycken superfina valpar i juli i år. Allt gick bra, valparna föddes på normalt sätt osv. Något som kanske slog mig var att Ruth inte tappade någon päls efter valpningen. Det har alla våra tikar gjort tidigare när de har fått valpar.
 
Till slut tappade Ruth pälsen, men det var flera månader efter att valparna var födda. Lite konstigt tycker jag, men enligt en veterinär som jag talade med sa att det kunde bli så pga att vädret har varit så konstigt, ena stunden är det varmt och nästa kallt. Jaja, jag vet inte om det stämmer.
 
Jag kommer nu att visa hur Ruth såg ut innan hon fick valpar och även hur hon såg ut efter valpningen. Ingen skillnad som ni ser.
 
Och så här ser hon ut idag. Vad är det som har hänt?
 
Ruth börjar få pälsen tillbaka nu, men den är som valppäls, och vart tog de svarta färgen vägen? Ja, även den röda färgen?
 
Har någon varit med om något liknande så hör gärna av er. För oss är det en gåta.

Åkeshov söndag 9/12

Hej allihopa!
 
Nu var det ett bra tag sedan jag var inne här på bloggen. Förstår inte varför det går så lång tid mellan gångerna, men det blir så ibland.
 
Jag tog Yoda och Romeo (far o son) och åkte ut till Åkeshov idag för att gå på chihuahuapromenad. Hemma var det bara ca 4 minus, men i Åkeshov var det minst minus 10. Ja, iallafall kändes det så kallt. Det var inte många hundar med sina mattar och hussar som hade trotsat kylan och tagit sig dit. Men en liten tapper skara blev vi till slut.
Efter promenaden gick vi in på kaféet som ligger i närheten för att värma oss lite och även ta en fika.
 
En superhärlig söndag!
 

RSS 2.0