Romeo till Albano igen

Stackars lilla skrutt! Romeo har det inte så lätt för tillfället. När vi var på Albano den 2 oktober så fick han epilepsimedicin och två olika ögondroppar. Epilepsimedicinen fungerar bra. Han är väldigt trött, men så är det nog i början innan kroppen har hunnit vänja sig.
 
Men nu är det här med Romeos högra öga. Han har väldigt dålig produktion av tårvätska. Han fick vid förra besöket en medicin som skulle smörja ögat och en ögonsalva som skulle ta bort infektionen. Tyvärr har ögonsalvan inte hjälpt. Så i tisdags åkte jag tillbaka till Albano. Där fick vi träffa en ögonläkare som konstaterade att höger öga inte såg bra ut. Romeo har även fått en täppt näsborre, så han har svårt att andas.
 
Nu väntar vi på en ny medicin som jag hoppas kommer att hjälpa honom. Tyvärr fanns den inte inne på apoteket, så vi får vänta. Under tiden försöker vi med ögondropparna ca 5 ggr varje dag. Det hjälper bara för stunden.
 
Det är så här jag vill se min fina lilla kille
Håll tummarna att han snart blir bra i ögat igen!

Prov av en ny produkt genom Buzzador

Det här blir ett inlägg som inte handlar om mina hundar eller något som har med djur att göra.
 
Jag är en s.k. Buzzador som får möjlighet att prova olika produkter antingen gratis eller till ett mycket reducerat pris. Just nu så har jag fått förmånen att prova en ny produkt som ska hjälpa hår, naglar och hy. Produkten heter Swiss Beauty Pearls.
 
Det är som ni ser på bilden två olika tabletter som man ska ta en gång per dag tillsammans med vatten. Tabletterna innehåller bl.a. A- och E vitaminer, selen, zink, olivextrakt. Jag har bara ätit dem i 10 dagar, men tycker ändå att min hy har blivit lite klarare och känns något fastare. Kanske bara en synvilla från min sida ;) För att bli mer säker krävs det att man äter dem i ca 4 veckor. Så jag återkommer med mer information om några veckor.
 
Vill du bli en Buzzador gå in här. Du kommer att få massor med bra och intressanta erbjudanden.
 

Romeo på Albano

Ja, det var som jag befarade. Romeo har också drabbats av epilepsi. Efter att ha varit på Årstakliniken och därifrån fått en remiss till Albano, fick vi tid där den 2 oktober. På Albano fick vi träffa en neurolog Cecilia Rohdin. De blodprov som hade tagits på Årstakliniken hade inte visat på några förändringar i t.ex. levern. Och samma resultat fick vi efter blodproven som togs på Albano. Men som veterinären berättade så visar inte alltid epilepsi genom blodprov.
 
Jag fick berätta hur Romeo blir när han får sina krampanfall och att dem hade ökat i antal, 2 st per vecka. Då bestämde sig veterinären för att sätta in medicin i det här fallet Fenemal som Romeo ska ta 2 ggr/dag, 1/4 dels tablett varje gång.
 
Under de dagar som Romeo har ätit de tabletterna så har han ändå fått 2 st anfall, i tisdags och i fredags. Vi ska på återbesök om ca 3 veckor och då göra en utvärdering om hur det har gått. Det tar naturligtvis ett tag för medicinen att verka, men jag vet inte om det här är rätt. Romeo har blivit ganska slö, inte så mycket action direkt. Han ligger mest bara och vilar.
 
Ja, vi får vänta och se, det kanske blir bättre om ett tag. Gillar inte att behöva ge Romeo medicin, men om det kan bidra till att han i längden kommer att slippa kramperna, så är det här det bästa jag kan göra för honom.

RSS 2.0