Romeo älskar att gå på långpromenad

Så har ännu en helg passerat. Vädret har varit toppen. Just idag kändes det verkligen som om sommaren är på väg.
 
Romeo fick hänga med på långpromenaden till Stora Skuggan idag. Skulle gärna ha tagit Zäta med mig också, men hon har lite ont i lederna, så det får bli nästa gång. Har köpt en sele till henne, hon drar och rycker väldigt mycket, så jag hoppas det ska hjälpa henne.
 
Som sagt Romeo äääälskar att gå på promenad, precis som sin pappa Yoda gjorde. Idag fick vi gå hela vägen för vi missade bussen. Ibland fick jag bära Romeo för han blir lite trött i benen. När vi passerade genom Lill-Jansskogen  var det ganska lerigt på sina ställen så vi fick gå i sicksack mellan stigen och upp i skogspartierna. Vid ett ställe låg det så mycket grenar över vägen så vi fick nästan klättra. Lättare för Romeo att ta sig fram än för matte ;)
 
Det är alltid skönt att stanna till vid Skafferiet och där ta en kaffe. Härligt att sitta på deras veranda och titta på allt som händer runt omkring.
 
Några bilder blev det i alla fall på Romeo.

Jag hoppas att nästa gång vi går på promenad kanske Ninja och hennes matte hänger med.
 
Jag önskar er alla en trevlig vecka så hörs vi snart igen.

Vila i frid Bellini

Igår fick jag ett väldigt ledsamt meddelande. En av Yodas kullsyskon har vandrat vidare till hundhimlen. Det var Bellini. Han fick somna in den 1 april efter att ha fått ett kraftigt epilepsianfall. Ägaren åkte akut in med honom. Han blev lite bättre och fick åka hem. Men redan dagen därpå visade Bellini att något var väldigt  fel. Han satt bara stilla, reagerade inte på något, åt ingenting. Så ägaren bestämde sig för att nu var det dags.
 
Jag känner så mycket med alla berörda. Vet så väl hur det känns och vad de går igenom just nu. Som ni vet så förlorade jag Yoda den 16 maj förra året. Bellini fick nästan ett år till.
 
Nu börjar jag att tänka mer på Romeo, Yodas son, som också har epilepsi samt även konstaterad vattenskalle, precis samma som Bellini hade. När man jämför bilder på Romeo och Bellini är de faktiskt ganska lika.
Romeo
 
Bellini

Vad jag vet så hade Yoda inte vattenskalle.
 
Romeo äter Fenemal mot sina kramper och än så länge verkar den medicinen fungera. Bellini åt också medicin mot sina kramper och det hade han gjort länge. Kanske fungerar inte medicinen hur länge som helst? Måste fråga nästa gång vi ska träffa veterinären.
 
Yoda och Bellini har en kullbror till Bellman, som vi tyvärr inte har lyckats hitta. Skulle vara väldigt intressant att veta om han också har drabbats av samma sjukdom. Ska försöka på något sätt att hitta den ägaren.
 
Jag vill nu avsluta detta inlägg med att önska att Yoda och Bellini "finner" varandra i hundhimlen och att de där får springa omkring och bara ha det bra utan en massa kramper.
 
Vi kommer aldrig att glömma er,
 

Saknaden av Yoda

Idag den 16 maj på kvällen för ett år sedan somnade Yoda in. Bara 8 år gammal. Saknaden är lika stor nu som då.
Jag tror aldrig saknaden kommer att försvinna. Jag älskar alla våra hundar, men Yoda hade en väldigt speciell plats i mitt hjärta.
Idag tog jag med mig Zäta på en promenad genom Lill-Jansskogen, den promenaden som Yoda älskade att gå. Jag önskade att han också hade fått vara med.
 
Jag tänker på Yoda varje dag. Saknaden är enorm, men livet går vidare och jag får krama Romeo lite extra idag, Yodas.

Härlig promenad med Zäta

Hej!
Nu har det varit några superfina dagar med härligt vårväder. Då måste man bara ta en tur med hundarna. Som ni vet så har jag fyra stycken här hemma. När jag vill gå på långpromenad tar jag oftast bara en med mig. De är så olika till sättet så det blir ingen bra promenad om alla följer med. Hera som snart är 14 år orkar inte gå så långt. Summer som är 11 år vill helst bara gå dit hon vill, så då får jag bära henne om vi ska komma fram. Romeo som fyller 8 år i december orkar heller inte gå så långt, då han har lite fel på sina bakben. Ja, då blir det bara Zäta kvar, hon blir 8 år i juli, men henne är det full fart på hela tiden. Hon älskar att gå ut och gärna långt.
 
Idag blev det en tur till Stora Skuggan, ett av mina favoritställen. Fika hann jag med på Skafferiet innan vi var tvungna att gå hem igen.

Hoppas det blir många härliga promenader här framöver.

RSS 2.0