Romeo tappar pälsen

Hej,
Romeo har alltid haft otroligt mycket päls, men under en tid har han tappat massor. Det blir kala fläckar. Den 8 december hade vi tid hos veterinären Cecilia Rohdin, Albano, för det årliga återbesöket för att kolla Romeos epilepsi. När vi ändå var där så bad jag veterinären titta på hans päls.
 
Det togs massor av blodprover, veterinären kände igenom hela Romeo och fann att en av testiklarna var lite hård. Hon tog också bilder på de kala fläckarna som han har på halsen och ryggen. Veterinären ville konfererar med en kollega som är specialist på hudsjukdomar.
 
Proverna som togs för att se hur Romeos epilepsi låg till visade på bra resultat. Han har inte haft några anfall på över ett år och det tyckte veterinären var toppen. Så vi får fortsätta med 1,5 tablett av Fenemal per dygn.
 
Svaren på de andra blodproverna som skulle förhoppningsvis visa vad pälsbortfallet handlade om fick jag senare under dagen. Det visade sig att Romeo har någon typ av hormonstörningar. Veterinären föreslog att Romeo skulle kastreras och det har jag inget emot. Så nu väntar vi på svar ifrån försäkringsbolaget om de är villiga att betala för kastreringen. Håll tummarna att vi får ett OK? Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra.
 
Ganska suddiga bilder, men han har två kala fläckar på ryggen och på halsen fram. Jag hoppas verkligen att han får sin fina päls tillbaka, min lilla pälskling.
 
 

RSS 2.0