Chihuahuaträff

Varje söndag kl 12.00 är det chihuahuaträff ute i Åkeshov och idag tog jag med mig Yoda och åkte dit. Vi kom lite senare och då var det redan fullt att chihuahuor på plats. Ja, det fanns en del andra hundar där också. Det finns de som har mer än en ras och då brukar de personerna ta med sig alla sina hundar. Oftast går det bra, men ibland blir det ganska stökigt och då är det oftast de andra raserna som börjar bråken. Om jag får tycka något, så skulle det vara bäst om det bara var chihuahuor, för det är ju en chihuahua-träff och ingen allmän hundträff.

Det hände en sådan incident idag och jag tycker det är så onödigt. OBS! Det var inte den större hunden som finns med på en av bilderna.

Yoda tyckte iallafall att det var kul att få springa omkring och busa med de andra hundarna. Här kommer lite bilder.

Valparna 13 dagar gamla

Ja, det var några dagar sedan som jag skrev om valparna, men nu börjar det hända lite, så då är det dags. Som ni ser av bilderna så blir de bara tjockare och tjockare.

Men idag öppnade den ljusare tiken sina ögon för första gången. Här kommer lite bilder som jag tog tidigare idag.
Jag tror att det snart att dags för lite kloklippning.

Valparna 1 vecka gamla

Det är inte klokt vad tiden har gått snabbt. Snart öppnar de ögonen och sedan dröjer det inte länge förrän de springer omkring.

SLÄPP NED OSS SNÄLLA MATTE!
Åh, vad skönt att få vara tillbaka hos mamma igen.


Valparna 6 dagar

Som ni vet så händer inte så mycket i valpars liv när de är så här små. Jag ser att de växer, men de ser ju ungefär likadana ut. Men här kommer iallafall några bilder jag tog på de idag. De första två bilderna är på den mörkare tiken och sedan kommer en bild på den ljusare. Efter det båda tillsammans och den sista är på den mörkare tiken som ibland har tungan lite ute.

Ibland försöker de andra hundarna att smita in i sovrummet. De är ju så nyfikna, ja alla utom pappa Yoda. Han håller sig inne i sitt hus nästan hela tiden. Men Zäta säger ifrån och då går alla ut igen. Det ska bli intressant att se när valparna blir lite äldre om någon utav de andra kommer att bli extra intresserad. Vi tror att det kommer att bli Hera, för när det har funnits valpar tidigare, så har hon varit med och passat dem.

Valparna 4 dagar gamla

Idag blir det inga bilder för det har inte hänt så mycket. Tikarna blir bara tjockare och tjockare.

Zäta har varit lite dålig i magen, men hon äter och dricker som hon ska. Jag antar att hennes mage kommer att vara så här någon veckan framöver.

Vi har inte kommit på några bra namn på tikarna. Har ni några förslag? Ett av mina förslag är Stella och Luna (Stjärna och Måne på italienska).

Valparna 3 dagar gamla

Inatt var en jobbig natt. Jag tror Zäta väckte mig var eller varannan timme för att hon behövde gå ut. Tillslut var jag så trött så jag nästan började gråta. Men jag vet att det kan bli så här, de har svårt att hålla sig. I sådana här fall önskade jag att jag hade haft en trädgård eller iallafall haft en uteplats. Springa upp och ned i trapporna var ingen hit.

Det är fortfarande svårt att väga de små valparna, men jag tror att de idag vägde ungefär 190-200 g, de är faktiskt ganska stora och tunga bara efter 3 dagar i livet. Här kommer lite nya bilder.
Zäta var ju lite dålig på att äta och dricka igår, men idag är hon precis som vanligt. Har ätit två stora skålar med mat och druckit bra med vatten.

Valparna 2 dagar gamla

De växer och frodas, våra fina tjejer.

Jag blev lite orolig över att Zäta helt plötsligt inte ville äta någon mat. Hon som är ett riktigt matvrak annars. Så idag gjorde jag iordning kokt kyckling och ris. Och det tyckte hon var gott. Så jag får väl ge henne detta i några dagar, sedan kommer hon nog att gå tillbaka till sin vanliga mat.

Vill ni se lite nya bilder på valparna?

Först den ljusare tiken
Den mörkare tikenJag har pinne i munnen!

Det blir väldigt mycket valpbilder just nu, men jag måste sticka emellan med en bild på Romeo som jag tog idag, när han satt på soffbordet.

Han är så söt.

Valparna 1 dag gamla

Inatt blev jag lite orolig för Zäta, hon andades så häftigt och kunde inte riktigt komma till ro. Jag tror att hon höll på i över en timme. Först tänkte jag att det kanske berodde på att det var så varmt i rummet, eller för att hon blev lite stressad över att jag inte riktigt kunde slappna av. Det var så många nya ljud helt plötsligt.

Ja, så till slut ringde jag Bagarmossen för att höra. De frågade om jag hade tagit tempen och det hade jag ju inte. Sedan sa de att om hon började krampa så måste jag komma in direkt för då kunde det bero på kalkbrist. Tror ni att jag blev mindre stressad nu? Ja, jag tog iallafall tempen på Zäta och den visade på 37,4 och det är ju ganska lågt, men efter en liten stund så lugnade hon ned sig och somnade till slut.

I morse möttes jag av en Zäta som viftade på svansen. Ett gott tecken. Hon är lite dålig på att dricka vatten, så jag får hålla fram vattenskålen lite då och då. Och det är faktiskt likadant med maten. Så jag handmatar henne. Det är ju så viktigt att hon får i sig all den näring hon behöver nu när hon diar.

Här kommer lite nytagna bilder på de 2 små underverken. Det har varit ganska svårt att få en vikt på dem, men efter lite trixande så vägde den ljusare tiken ca 158 g och den mörkare 160 g (hanen vägde 151 g). Jag har inte vägt de idag, men man ser att de har fått mat i sig.Jag ska försöka att ta lite närbilder i morgon.

Zäta och Yodas valpar

Tack ännu en gång för alla grattishälsningar!

Dagen började med att jag tog hundarna på en kort promenad runt kl 6.15. Nästan direkt efter att vi hade kommit hem igen så började Zäta att bädda i valplådan. Klockan hann väl bli runt 7.30 när den första tiken kom. Hon kom med huvudet först. Det tog en liten stund innan jag fick henne att skrika till ordentligt, mycket torkande, blåsa lite i nosen osv.

Nästa tik kom ungefär 30 minuter senare. Hon kom med bakdelen först och hon sprattlade redan innan jag hade fått ut henne ur fosterhinnan. Hon var också snabbast fram för att dia.

Sedan tog det nästan en timme innan hanen föddes. Han kom med huvudet först och fosterhinnan satt inte runt huvudet utan runt midjan. Den måste ha brustit när han var på väg ut. Han var mycket slöare än tikarna, så jag gjorde allt jag kunde för att få honom att överleva. Jag tror att jag höll på i en timme, men tillslut gick det inte längre utan han bara somnade. När jag skriver detta så blir jag så ledsen. Jag vet att jag gjorde allt som gick att göra, men tanken gnager ändå. Tänk om jag hade kunnat göra något mer?

Nej, nu ska jag inte vara ledsen, utan visa de fina bilderna på världens finaste tikar. Jag försökte väga dem, men de rörde sig så mycket, så vågen hann inte uppfatta vikten. Men jag ska prova i morgon igen, så kan jag på ett ungefär säga hur mycket de vägde idag.
Jag tog några bilder på hanen också. Om ni vill se hur han såg ut så kommer bilden här.


Nu hållere jag tummarna för att tikarna får må bra och växa sig stora och starka.

Nu är det över

Först vill jag tacka alla som har skrivit här och önskat oss lycka till. Det har verkligen värmt.

Zäta födde 3 stycken valpar i morse, 2 tikar och en hane. Tyvärr klarade sig inte hanen. Jag tror att jag höll på i nästan en timme, men det gick inte.

Bilder och mer info kommer senare idag.

Kram till er alla!

Zätas mage dag 54

Hon har det ganska jobbigt nu, stackarn.

Men det är inget fel på aptiten. Hon äter precis lika mycket som vanligt.

Inget har hänt ännu

Men när vi var ute på första turen nu på morgonen, så ville Zäta efter en stund inte gå längre. Såg ut som om hon knäade lite med bakbenen, så jag fick bära henne den sista biten.

Så fort vi kom hem så gick hon till valplådan för att kolla lite. Nu ligger hon och sover. Vi får se vad som händer idag. Det är dag 54 nu.

Det är kanske på gång nu

När jag var ute nu med Zäta och Hera så såg jag att något hängde ut från Zätas bakdel. Jag tror att det var slemproppen. Så nu ska jag rusa iväg och göra några små ärenden. Vill inte vara hemifrån för lång stund om något skulle hända.

Skynda, skynda, skynda!!!

Valplådan godkänd

Dottern kom förbi idag för att först och främst hälsa på sin hundar Zäta och Hera, men sedan kikade hon även på valplådan och hon tyckte den var helt OK. Både Zäta och Hera har legat i den, så den kommer att bli hur bra som helst.

Yoda ville också prova, men jag sa NEJ och då gick han därifrån.

Zäta har t.o.m. bäddat runt lite, så det kanske är dax snart. Förra gången födde hon på dag 55, idag är
det dag 52.

Ni får hålla tummarna att allt går bra.

En valplåda

Jag har nu gjort iordning en valplåda, men ni får inte se den förrän imorgon, för dottern måste få godkänna den först. När Summer fick Romeo använde jag en valplåda i trä som dottern hade byggt. Men vi tycker den är lite för stor, så nu får det bli något mycket enklare.

Så titta in imorgon så får ni se.

Summer och Romeo

Idag fick Summer och Romeo hänga med på en långpromenad på Djurgården. Vi tog först 69:ans buss vid T-centralen som tog oss nästan ut till Blockhusudden.

Därifrån gick vi på en lång, lång promenad som tog nästan 3 timmar. Ja, vi gick inte riktigt hela tiden, vi tog en paus vid caféet Flickorna Helin & Voltaire på vägen hem. Summer och Romeo hade så kul tillsammans med lite bus emellanåt. Att jaga varandra är toppen, iallafall tycker Summer det är super att få jaga sonen sin.

Kolla! det rör sig

Det var svårt den här gången att få några bra bilder på Zätas mage, för hon ville bara ligga på sidan. När hon ligger på rygg syns det mycket bättre. Men små rörelser kan ni säkert se på den här lilla filmklippet.

När man lägger handen över magen så känner man hur det rör sig som bara den därinne. Det är verkligen full action.

Sjusovardag

Dagen började ganska fint, men sedan öppnade sig himlen och då föredrog hundarna att göra så här istället för att gå ut. Romeo har gömt sig i det lilla huset, det är därför han inte syns.


Igår kväll

Då var det full fart i Zätas mage. Det rörde sig över hela. Undrar hur många det kan vara därinne? Ska försöka filma ikväll så ni får se hur det ser ut. Men om ni inte kan hålla er så kan ni gå in under kategorin Zätas 1:a kull och kolla hur det såg ut förra gången.

Promis med Romeo

Matte och jag tog tunnelbanan idag till Hornstull för att gå på en promenad på Reimersholme. Men vet ni vad vi var tvungna att göra först? Jo, köpa bajspåsar, för matte hade glömt att ta med sig några. Som tur är så finns det två hundbutiker vid Hornstull så vi kunde köpa en rulle.

Reimersholme har en trevlig promenadväg längs med vattnet där vi hundar får springa lite lösa.

Det fanns massor att lukta på. Och så lekte vi lite, jag fick söka upp godis som matte slängde lite här och där. Det var superkul.


Inköp inför....

Tiden går så fort och snart är det dags, så idag åkte jag ut till IKEA för att inhandla lite småsaker som...

Det blev två filtar + 6 st små handdukar.

Vi har ännu inte bestämt vilken sorts bädd som Zäta ska få föda sin valpar i ännu. Förra gången, då fick det bli en vanlig kartong och det gick bra med den. Summer och Zätas Mamma Minus födde sina valpar i en valplåda som dottern hade byggt. Ja, vi har lite tid kvar, så det löser sig.

Zäta och Yoda del 6

Magen blir större och större, men ännu så ätar Zäta med samma goda aptit och det är skönt. Jag blandar det vanliga torrfodret med valpfoder, så hon får lite extra i sig. Mot slutet utav dräktigheten brukar de äta lite mindre på grund av att det får inte plats med så mycket mat. Så jag tycker att det är skönt så länge hon äter upp den maten hon får.

Om man ska gå lite efter vad man kan läsa om i litteraturen så borde

fostren vara ca 7 cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat att förbenas. Päls börjar växa runt dag 45.


Södagspromenad

Yoda och Romeo behövde en stund för sig själva, så vi tog en tur genom skogen idag. Det var mysigt att få nosa runt lite i sin egen takt utan att behöva ha söliga Summer, lite virriga Hera och "jag ska vara först" Zäta med på promenaden.


RSS 2.0