En vanlig måndag


Matte går upp väldigt tidigt varje morgon, medan vi ligger kvar och myser i våra bäddar. Vid kvart över 7 brukar matte ta med oss ut på våran första runda. Oftast blir det att jag får gå ut tillsammans med Romeo och Zäta och sedan går Summer och Hera ut tillsammans. Efter att vi har varit ute så åker matte till jobbet. Då går vi och lägger oss igen. Efter några timmar så kommer matte, mattes mamma eller mattes dotter hem för att ta med oss ut på en lunchpromenad. Jättehärligt! Då brukar vi antingen ta en långpromenad eller så tar vi en sväng på ängen. Där kan vi springa lite lösa och då ger vi verkligen "järnet". När vi kommer hem, då är vi jättehungriga och kastar i oss maten så fort vi bara kan. Zäta är snabbast med maten och sedan springer hon omkring och hetsar oss andra. Speciellt Romeo som äter ganska långsamt. Stackarn! Ibland blir han så stressad av Zäta att han lämnar sin mat och då snor hon allt. Då är det tur att matte är hemma, så Romeo kan få ny mat. Det vore ju synd om min lilla son skulle svälta ihjäl, eller hur?

Sedan sticker matte iväg till jobbet en stund igen, då tar vi en sovstund till. När matte kommer hem på eftermiddagen så blir det nya promenader. Idag blev det att jag och Zäta tog en tur på ängen.

Sedan är det dags för mer mat, lite bus o någon rolig lek som matte hittar på. Sedan kommer kvällspromenaden vid 22-tiden. Så nu är det dags för sista rundan. Sov gott allihopa, så hörs vi imorgon.

På Hundträff: Yoda o Romeo


Försökte hela eftermiddagen och kvällen igår att komma in på nätet så att jag skulle kunna berätta om vad vi hade gjorde, men tyvärr så funkade inte COMHEM, så gårdagens händelse får jag berätta om nu istället.

Vi hade bestämt träff med Gizmo och Leeloo och deras matte o husse på Small to Big. Yoda var så uppspelt, när jag sa att vi skulle åka buss o träffa vovvar. Då sprang han till ytterdörren och bara väntade på att få springa iväg. Så när vi äntligen hade stigit av bussen på Fleminggatan, så drog Yoda oss hela vägen fram till hundkaféet.

Det var ganska många små hundar där och det kändes bra för Yoda, då blev han inte fullt lika skällig.

Ja, sonen Romeo kan skälla han med, fast kanske inte riktigt lika mycket. Här kommer lite bilder från en jättetrevlig hundträff. Först ut Yoda och Romeo. Med sina Cane Minore-skvättskydd.

Sedan har vi Gizmo o Leeloo

Här har vi snygga Artur

På den här bilden ser vi bl.a. Pepsi


Tack för en jättetrevlig dag. Hoppas att vi ses snart igen.

25 septemberGulligt!

Kolla vad som kom med posten idag!


Jag har letat jättelänge efter en väska till hundarna. Det skulle vara en som inte är så stor och heller inte så tung. Och så fick jag tips om att Posh Pooches hade rea på bl.a. en del väskor. Så jag kolla in på deras hemsida och hitta precis en sådan som jag vill ha.

Ja, jag använder inte väska jämt, men jag vet att om vi går på väldigt långa promender, så brukar Summer vilja bli buren när vi är på väg hem. Då är det toppen att kunna stoppa ned henne i väskan en stund. Här kommer några bilder på Summer och det nya inköpet.


Väskan har både vanliga handtag + en axelrem, den har tre ytterfack, säkerhetskoppel på insidan, den går att tvätta i 30 grader.  Märket är Puppia. Jag är väldigt nöjd.

Hundens Dag o Himmelska hundar


Yoda och jag stack iväg till Kungsträdgården och Hundens Dag idag. Där träffade vi bl.a. Mio, Azi och Pepsi.


Här har vi Birk, som bor i samma område som vi gör.

Och en härlig engelsk bulldog, som jag tyvärr glömde namnet på.

Tyvärr så kunde vi inte stanna så länge, för Yoda tyckte att det var lite läskigt med så många hundar överallt. Han blev ganska nervös och orolig, så efter ca en timme så åkte vi därifrån. Men för att det inte skulle bli en alltför negativ upplevelse, så på vägen hem stannade vi till på Himmelska Hundar, där Yoda bl.a. träffade Paco. Ja, här ser man bara skymten av Yoda, han hade det ganska mysigt där. Sedan när vi kom hem, var han helt slut, så han gick och lade sig och sov i flera timmar. (Yoda är den långhåriga vavvan på bilden)


Videoklipp:Zäta och Hera letar godis


Jag tog med Zäta och Hera till Lill-Jansskogen idag. Vädret var toppen, så vi tog en riktigt lång promenad i solskenet. Bl.a. så gjorde vi en liten sökövning. Jag hade tagit med mig lite mat som jag lade ut lite här och där. Här kommer videoklippet.


När vi kom hem var de ganska trötta.


När man inte har Photoshop


Ja, då får man försöka göra något roligt iallafall.
Summer

Yoda

Romeo

Åkeshov-träff 13 sept


Nu var det ett tag sedan som jag skrev något nytt här på bloggen. Men idag har vi varit på chihuahua-träff ute i Åkeshov. Det blev Romeo och Hera som fick hänga med. Vädret var fint när vi åkte iväg med tunnelbanan, men när vi kom fram så var det ganska mulet. Vi hann vara där en stund innan himlen öppnade sig. Vi tog skydd under några äppelträd, men efter ett tag blev regnet bara mer ihärdigt. Så då åkte vi hem igen. Men vi hann ändå ta några bilder från träffen. Här är Romeo o Hera.


Vi mötte också lilla Vanessa, som är över 1 år gammal, men väger bara 1,4 kg. Så söt, men lite reserverad.

Jag skulle ha tagit fler bilder, men tyvärr så tog batteriet slut i kameran.

Videoklipp: Hela familjen på promenad


Summer, Yoda och deras son Romeo tog en tur i skogen. Summer tar alltid längst tid på sig. Hon måste ju tänka efter om hon ska gå hit eller dit.

Zäta med kompisar


Vi stack ut till Åkeshov och chihuahuaträffen idag. Där träffade Zäta, Nasse och Tina.Kräldjuren invaderar


Sådana här små roliga djur hittar vi utanför porten på kvällarna. Man blir lite rädd att man ska trampa på någon.Zäta tycker de är väldigt spännande.

Träff på StB


Jag har väntat såååå länge på att få åka till Small to Big och idag blev det äntligen av. Efter att vi hade stigit av bussen på Fleminggatan, så drog jag i kopplet ända fram till caféet. Jag hade så bråttom. Jag gillar verkligen det här stället. Här ligger jag och väntar på att Satsu ska komma.

Jag fick en korv- och leverpastejtallrik av matte. Mummms!!! Sedan kom Satsu. Hon är jättesöt, bara 16 veckor gammal. Satsu fick prova lite olika tröjor mm.Tack för idag säger Yoda o matte Anneli!

Summers nya tröja


Så här fin blev Summer i den söta tröjan som hon vann i tävlingen hos Monica.

En liten present


Fick den här av en arbetskamrat idag. Vet ni vad det är för något? Ja, ni kanske ser att det är en liten chihuahua, men vad ska man ha den till?

Jo, det är faktiskt en liten stämpel. Man lyfter av koppen, så hittar man en liten tass på stämpeldynan. Så söt! 

Summer vann!!!


Tänk, Summer vann den fina tröjan i Monicas tävling. Hon kommer att bli så fin och slipper frysa i vinter. För Summer är en riktig "fryslort".

Så fort tröjan har kommit, så kommer ni att få se den här på bloggen.

Tack Monica!

RSS 2.0