Vilken dimmaDet är söndag igen och då var det dags för våran långpromenad. Idag fick Yoda och Romeo hänga på. Yoda behövde vila sig lite ifrån Zäta som höglöper just nu. Vi tog som vanligt den lite kortare promenaden längs med Husarviken för att komma fram till Ekoparken. Solen sken när vi började gå, men efter hand blev det bara mer och mer dimmigt.

Framme vid Ekoparken så tog vi naturligtvis en liten rast för att hundarna skulle få vila och vi skulle få ta en fika.

Efter en kort stund på kaféet dök det upp ett gäng med chihuahuakompisar. Här är den allra yngsta, 4 månader gammal. Romeo tyckte det var lite jobbigt med en sådan liten valp, som kom lite för nära emellanåt.

Efter att vi hade suttit där en stund så var det dags att bege oss hemåt, då tog vi tunnelbanan vid Universitetet. Kolla så dimmigt det hade blivit bara på några timmar. Man såg knappt vägen framför sig.

Här kommer de sista bilderna för idag. Det var svårt att hitta rätt ljusstyrka i kameran. De flesta bilderna blev jättesuddiga.

Nu mår jag bra igen!

Klockan 07.52 gick buss 73 från Ropsten med Romeo och matte till Roslagstulls djurklinik. Vi hade tid kl 08.15. Det gick fort att komma in och vi fick träffa veterinären Constantin. Han tittade lite i baken på Romeo och såg att han var lite svullen. Så det var ingen tvekan om vad som måste göras. Jag lämnade Romeo på djurkliniken för att sticka iväg till jobbet en stund.

Klockan 12 fick jag hämta Romeo, då hade veterinären spolat analsäckarna, tagit bort tandsten och klippt klorna. Allt hade gått så bra. Det var skönt att Romeo var riktigt vaken när jag skulle ta hem honom. Då tycker inte de andra hundarna hemma att det är så konstigt. Hela kalaset gick på 1672 kr (efter att de hade gjort en direktreglering med försäkringsbolaget).

När vi kom hem ville Romeo vara lite för sig själv, så han fick ligga kvar i väskan. De andra hundarna ville naturligtvis komma fram och hälsa, men det ville inte Romeo, då morrade han riktigt ordentligt.

Jag var tvungen att sticka tillbaka till jobbet, då är det skönt att man har en mamma som bor bara ett kvarter ifrån. Så hon kom upp och kollade till Romeo så att han mådde bra och så.

Jag är så glad att allt gick bra. Nu ska Romeo äta medicin i 10 dagar, sedan ska vi på återbesök.

Det är så skönt att de hjälpte till att klippa Romeos klor, för det kan verkligen vara en pärs. Han skriker konstant hela tiden och ibland kissar han även på sig. Stackarn, han tycker det är så obehagligt.

Romeo tackar så mycket för alla snälla kommentarer han har fått här på bloggen. Vi hörs snart igen!

Romeo och pappa Yoda

Inte nu igen!

Ja, nu är det dags igen för Romeo att besöka veterinären. Imorgon har vi fått tid klockan 08.15 (fy vad tidigt!). Vad det är som har hänt? Jo, en svullen analsäck. Fattar inte hur det kan komma sig. Ingen utav de andra hundarna har fått det mer än en gång.

Var hemma nu på lunchen och han verkar inte ha så ont, men är lite svullen. Så det är bäst att göra något åt det innan det blir värre.

Berättar imorgon hur det har gått.

Yoda trånar

Ja, stackarn, här ligger han och tittar på Zäta. Han är såååå intresserad av henne just nu. Medans Zäta tar det ganska lugnt.

Vaniljsås!

Inget vidare väder har det varit idag, mest grått och regn. Zäta, som just nu höglöper, behövde komma hemifrån ett tag, så vi tog våran vanliga runda bort till Ekoparken vid Stora Skuggan. Café Skafferiet är verkligen ett toppenställe en sådan här dag, när regnet öser ner. Då är det mysigt att komma in i värmen en stund. Ta en kaffe och paj. Zäta fick smaka lite, lite på vaniljsåsen. Det tyckte hon var smaskens.

Mingel

Ja, det var bara en hund på DOGArtist showroom idag, när matte och jag kom för att kolla in det här stället. Jag blev lite orolig, som vanligt, så ägaren stängde in "collien" ett annat rum. Skönt!

Matte köpte ett rosa halsband åt Summer, och sedan köpte hon tassalva o shampoo (ekologiskt)
Matte blev bjuden på vin och snacks.

Efter besöket på DOGArtist tog vi en tur till Café Puck på Hornsgatan. Det var skönt att få sitta där en stund innan vi åkte hem igen.

Himmelsk lördag

Det var ett bra tag sedan vi besökte Himmelska Hundar, men idag när det var ett sådant ruskväder tog vi en tur dit. Summer fick hänga med den här gången. Det var fullt med hundar och deras mattar och hussar. Här kommer några bilder därifrån. Först ut, naturligtvis Summer.En tunga och .....

Hur knasiga bilder kan det inte bli ibland. Ja, det är väl bara Hera som har fått alien-ögon

Och så en lång tunga


Ska man vara fin får man.....

Nej, kanske inte riktigt så, men Romeo är ingen älskare av att bada. Innan han hamnade i badet så såg han ut så här. Inget ont anande om vad som komma skall.

Sedan blev det inte lika roligt.

Romeo har ett eget sätt att torka sig, genom att lägga sig på golvet eller i någon utav bäddarna. Ja, att lägga sig på golvet är väl inte det allra bästa när man precis har blivit ren. Men Romeo tycker det är toppen.

Han blev väldigt fin till slut iallafall.

Jag anväde det här shampot, så nu luktar Romeo melon.


En söndagspromenad

Det har iallafall inte regnat idag, fast det har varit ganska grått och trist.

En tur till Stora Skuggan blev det för Summer och Romeo. Vi tog den kortare vägen, längs med Husarviken. Summer tyckte det var OK att gå till Ekoparken, men inte hem. Då ville hon sitta i väskan nästa hela tiden.

Framme vid Stora Skuggan stannade vi till vid Skafferiet för att äta lite paj. Mums!


Sjusovardag

Vad ska man göra en dag som idag? Bara sova! Grått, grått och trist hela dan.

RSS 2.0