Zäta tränar

Zäta tillhör den där "sorten" som ska vara först ut genom dörren, ned för trapporna, ut genom porten och sedan gå före alla andra. Fast hon är en chihuahua och inte så stor, väger 2,7 kg, så kan hon dra ganska mycket. Jag har försökt alla möjliga olika metoder, med varierat resultat. Men jag har absolut inte varit nöjd. Det finns en hel uppsjö av metoder och hjälpmedel och det har varit svårt att hitta något som passar en sådan pass liten hund.

Så fick jag syn på en sådan här

Ja, tro nu inte att Zäta får gå omkring med den här varje gång vi går ut. Nej absolut inte. Bara en gång per dag när hon och jag övar tillsammans. Så här ser den ut på Zäta.

Den sitter inte spänt (inte alls som på bilden på förpackningen) Remmarna som sitter runt frambenen är väldigt mjuka så inget skär in någonstans.

Och tänk, så fort vi kom ut på gatan så vart Zäta en helt annan hund. Hon gick så fint bredvid mig hela promenaden. Så den här ska vi fortsätta att öva med ett tag till och sedan kommer Zäta att gå hur fint som helst.

Även fast den här selen var i XS så var den lite för stor. Man ser att den sitter inte så spänt runt halsen, och det tycker jag var bra. Det fungerar ändå. Jag vill ju inte att det ska bli som ett stryphalsband.

Romeo X 4

Upptäckte en ny funktion på min gamla kamera idag. Så då fick Romeo vara modell.

Zäta på Himmelska Hundar

Ja, så var det söndag igen och idag skulle Zäta och jag ta en tur till hundkaféet Himmelska Hundar.

Snacka om vi blev förvånade när vi kollade ut idag och snön bara vräkte ned. Det som hade blivit så torrt och fint på trottoarerna. Men nu är snön på väg tillbaka och det ska även bli kallare. Usch och brrrr!!!

Ja, vi trotsade ändå snöovädret och tog tunnelbanan en station till Gärdet och därifrån småsprang vi till kaféet. Vi kom dit vid 12.15 och det var redan fullt med människor och hundar. Zäta tyckte det var lite jobbigt när alla hundar skulle komma fram och hälsa. Så hon sprang snabbt fram till ett ledigt bord och hoppade upp på det. Där kändes det lite tryggare. Sedan satt hon mest i mitt knä. Det var mysigt också.

Här kommer lite bilder på några av alla hundar som var på besök.
Tack Bibi och Nasse för en trevlig pratstund!

Himmelska Hundar imorgon söndag

Imorgon tänker jag ta en tur till hundkaféet Himmelska Hundar på Gärdet. Zäta får hänga med mig. Hon behöver komma ut och träffa lite andra hundar än de hon har omkring sig hela dagarna.

Är det några andra som har lust att hänga på? Vi kommer att vara där vid kl 12.15 och så stannar vi 1-2 timmar. Vill inte vara borta allt för länge från de andra hundarna.

Vi kanske ses!


Jag blir så arg!

Hur svårt ska det vara att som hundägare plocka upp efter sin hund? Nu när snön börjar smälta, så kommer ju all skit fram. Här hemma där jag bor är det fullt överallt. Man måste kolla hela tiden var man sätter fötterna någonstans och även var hundarna kliver i för något. Senast i morse, så klev Yoda i en skithög. Grrrrrr!!!!!

Det är inte nog med att hundarna blir smutsiga utav att det är så blött på marken, de ska även bli lortiga utav andra saker.

Nä fy!

Zäta har kommit hem

Valparna Ole, Dole och Doff har blivit så stora nu, så det var inga problem för Zäta att flytta hem hit igen idag Jag har märkt att hon har blivit lite annorlunda sedan vi senast sågs. Hon har blivit mycket lugnare. Inte så skällig. Ja, med andra ord, hon har mognat. Hon är så smal nu och har även tappat lite päls runt huvudet.

Hera blev så glad när hennes bästa kompis kom tillbaka. De pussades och var så mysiga med varandra.

Det syns fortfarande att hon har diat, magen hänger och spenarna är fortfarande ganska stora. Man får hålla koll på de så att det inte blir mjölkstockning.

Zäta var jätteglad när jag kom hem nu på eftermiddagen.

Den som blev väldigt förvirrad när Zäta kom hem var Yoda. Han fick för sig att hon luktade så gott, så han försökte att para sig med henne. Vi får väl se hur han kommer att bemöta henne nu de kommande dagarna.


Får jag flytta hem till dig?

På fredag flyttar mamma Zäta hem till sig. Det blir tråkigt, fast mormor Minus kommer hem istället. Det kan bli ganska kul, tror jag?

Jag vill iallafall snart flytta hemifrån. Är 7 veckor gammal. Stor kille! Så jag tycker att det är dags, tycker inte ni det?

Visst är jag söt?


Suck! Ja, det är bara vänta och se. Mina två bröder finns kvar några veckor till, det är tur:)


Solen....

Så här mysigt har hundarna haft det här hemma idag. Bara legat och myst. Alla hundarna är riktiga soldyrkare. Yoda låg kvar inne i sitt hus, så han är tyvärr inte med på någon utav bilderna.

Knasiga hundar

Idag har vi haft en helt underbar dag med strålande sol, klarblå himmel och bara -4 grader. Som klippt och skuret för en härlig promenad med hundarna. Men det tyckte inte mina hundar inte.

Vi har en jättestor fotbollsplan här i området, som för tillfället står helt tom. Så då bestämde jag mig för att gå dit med hundarna. Där kunde de springa omkring hur mycket de ville. Men det tyckte inte hundarna. Det började bra.


Men så började Yoda och Summer jaga Romeo, och Yoda blev bara mer och mer ilsken på Romeo. Romeo försökte att komma undan, men det gick inte. Så tillslut var jag tvungen att säga åt dem.

Och så helt plötsligt vända alla 4 om och började gå hem igen. Då hade vi varit ute i ca 15 min. Jaha, ingen långpromenad här inte.

Knasbollar!!!

RSS 2.0