Härliga söndag


Vi åkte till Åkeshov den här söndagen också. Hundarna älskar att vara på chihuahua-träff. Redan när vi börjar närma oss Åkeshovs tunnelbanestation så börjar hundarna att bli lite mer uppspelta. När sedan tåget stannar, så rusar de ut ur vagnen. Här kommer lite bilder från dagens träff. Idag fick Zäta och Yoda hänga med.
Bland kompisarna kan vi se Paco, Tudor, Skorpan och Hamilton

Skogspromenad


Idag har det varit en toppendag, med sol och värme. Vi tog en skogspromenad med matte. Toppenhärligt!


Och tillslut lite vitsippor.

Summers födelsedag forts....


Jag fick sova i mattes säng. Mmmm det bästa som finns.

När matte var i djuraffären fick hon ett hus åt oss. Alla ville kolla, men det var
bara jag och Romeo som ville stanna inne i huset.


Romeo och jag tog en tur tillsammans på eftermiddagens promenad.

Så var det dags för "tårtan" en kycklingtårta med morötter.


Till efterrätt fick jag ett gristryne. Mums!

Det här var en toppen dag, tycker jag.

GRATTIS på födelsedagen!GRATTIS min lilla skatt på 5-års dagen. Summer fyller år idag. Mer info kommer senare.

Chi-träff i Åkeshov 19/4


Först vill jag tacka Bibi för skjutsen hem. Det var verkligen lyx.

Söndag=chihuahuaträff ute i Åkeshov. Det var ganska länge sedan jag var där, så idag bestämde jag mig för att ta med mig Hera och Zäta (min dotters hundar) för att de skulle få lite kul. Vi träffade Nasse, Minchi osv.Nasse väntar på att någon ska kasta bollen.

Zäta har hittat något. Mums, kanske en mask?

Hera är också på jakt efter något ätbart.

Hittat ny promenadväg


Fick tips av min mamma idag om en ny promenadväg här hemma där hundarna kan springa fritt. Underbart! Så jag tog med mig Summer, Romeo o Yoda för att utforska detta. Jättehärligt! Man behövde inte vara rädd att hundarna skulle springa bort, för nästan hela vägen är inhängnad. Hundarna tyckte det var jättemysigt att få gå på ett nytt ställe, där det fanns massor med nya lukter att utforska. Hit ska vi gå fler gånger.

Snart ska vi gå ut


Jag förbereder mig lite för att ta med mig Zäta ut på den sista kvällsturen. Måste bara mjuka upp kopplet lite.

På träff med Nasse


Tillsammans med matte och Summer tog jag en tur med tunnelbanan till universitetet. Där skulle vi träffa Nasse och hans matte. Jag hade bara träffat Nasse en gång tidigare och då var vi på hundkaféet. Han var jättetrevlig. Vi tog en långpromenad tillsammans i det fina vårvädret.

Vi stannat vid Skafferiet i Ekoparken för att våra mattar skulle få fika lite och vi fick vila och dricka vatten. Sedan var det dags för att kolla in fåglarna vid dammen.

Så var det dags att gå hem igen. Här kommer jag i full fart. Jag älskar att springa. Medans Nasse tog det lite lugnare.

Det var jättekul att träffa dig Nasse. Hoppas att vi ses snart igen. Tack för idag!

Hera njuterKolla in Heras min. Hon ser verkligen ut som om hon har hittat något alldeles extra att njuta utav.

Summer funderar


Hmm, vad kan det finnas där?

Måste undersökas....

Åh! det luktar gott.

Jag har pinnen!Pinnen är inte alls tung. Jag bär alltid alla saker lite på snedden.Påskaftons promenad


Vilket underbart väder det har varit idag. Solen har värmt ordentligt och himmlen har varit blå. Vi bestämde träff med mattes syster och hennes hund Muffins. På Valhallavägen möttes vi för att ta en tur ut på Djurgården. Först gick vi över Gärdet.

Vi sprang och sprang och så skällde vi på alla andra hundar hela vägen.
Matte försökte säga till, men vi hade ingen lust att lyssna på det örat.

Sedan kom vi fram till Djurgårdsbrunn och där fanns en liten kiosk där man
kunde köpa bl.a. hemmagjord korv. Matte och hennes syrra köpte varsin. Och
tänk, vi fick var sin korvbit också utav han som ägde kiosken. Bussigt, eller hur?
 
Ser ni vattenskålen? Toppenställe, där de även tänker på oss fyrbenta.

Vavvor i ring


Vi tog också en promis i det fina vårvädret. Summer jagar och busar med Romeo så han blir alldeles slut.


Hera har hittat något spännande. Låt bli! Den är min!

Vad finns det där borta?

Chihuahua-promis


Så var då äntligen solen och värmen här igen. Jag och Zäta tog en tur med matte runt Husarviken. Zäta busar som vanligt.Matte hade vatten med sig till oss, men vi ville bara springa och springa, så dricka väntade vi med till vi kom hem.
Det är jag Yoda som är morfar till valparna och Zäta är deras "halvkusin" Snurrigt va?

Att våga ta det första steget


Idag vågade Summer för fösta gången ta de första stegen ned för trappan i farstun. Hon fyller 5 år nu den 23 april och har under alla år inte vågat gå i marmortrappor. Vi har försökt så många gånger, men hon har vägrat totalt. Men idag tog hon de allra första stegen. Hon tyckte det var jätteläskigt, men hon fixade det. Så nu blir det att öva varje gång vi ska gå ut.

Istället för långpromenad


Igår var det toppenväder med sol och värme, så vi hade tänkt ta en lång skogspromenad idag. Men nu blev det kallt och regnigt iställe så vi tog en tur till hundkaféet vid Tessinparken. Där träffade vi en massa kompisar. Milou, Paco mflRomeo och Mogwai


Jag träffade en ny chi-kompis idag. Han hette Mogwai och var 16 veckor. Matte och jag åkte till Hornstull för att tillsammans med Mogwai och hans matte gå en tur på Långholmen. Det var jättehärligt. Först tog vi en promenad och sedan gick vi till ett kafé som låg precis nere vid stranden. Här kommer några bilder på Mogwai. Visst är han söt?

Sedan tog vi en tur på stranden. Jag har aldrig varit på en sandstrand förut. Det var jättekul. Tog till och med en slurk av vattnet. Det vet jag inte om matte tyckte vad så bra, men man måste ju smaka på allt, eller hur?

Matte och jag hälsar till Mogwai och hans matte och tackar så jättemycket från en trevlig dag. Hoppas att vi ses snart igen.

Ska träffa en ny kompis


Imorgon ska Summer och jag tillsammans med matte träffa en liten chihuahua-kille som heter Mogwai. Han är 4 månader. Det ska bli jättespännande. Någon som är yngre än vad jag är (15 månader) träffar inte jag så ofta. Hoppas att vi kan busa lite. Matte säger att när man är så liten så måste man ta det lugnt. Ja, ja, vi får väl se vad som händer. Berättar mer efter våran träff imorgon.

 

Pigg, illamående och pigg igen


Yoda var hur pigg och busig som helst i morse och även på lunchen, men när jag kom hem efter jobbet så satt han i ett hörn och såg så ynklig ut. Så tog jag en tur i lägenheten och upptäckte att han hade mått illa. Stackarn, han såg ut som om jag skulle bli arg på honom för att han hade "smutsat ned". Lilla gubben, han är så orolig utav sig. Jag bestämde mig för att ta ut honom först, så jag bar ned honom till ängen på andra sidan gatan. Men han ville inte göra något. Så jag bar tillbaka honom hem igen. Tog ut Romeo o Zäta på en tur. När vi kom tillbaka och jag skulle ta Summer och Hera så ville Yoda plötsligt hänga med ut igen. Jag fattade ingenting. Från att ha sett så ynklig ut till att bli sitt gamla vanliga busYoda igen är helt otroligt.

Han har inte fått någon mat nu på kvällen. Tycker att hans mage behöver vila lite.

Tänk hur allt kan svänga från ena stunden till den andra. 

Hoppsan, hoppsan.....


Måste bara berätta om vad som hände igår kväll. Vi skulle ut den sista turen. Det var jag, Romeo o Zäta. Hera o Summer skulle få gå lite senare. Vädret var ju inget vidare, regnet öste ned, så vi var ganska snabba med vad vi behövde göra. Vi gick bara iväg en liten bit. Så, skulle vi gå hem igen. Matte sätter nyckeln i porten och NEJ!!! Nyckeln passar inte. Matte hade glömt att ta med sig den nya portnyckeln som hon hade fått förra veckan. Jaha, vad gör vi nu. Vi ville inte vara ute längre, vi var ju jätteblöta. Och stackars Hera o Summer, de var ju ensamma hemma och ville ju också gå ut.

Efter en stund fick matte hjälp av en granne som kom och öppnade. Puh! vilken tur. Tänk om vi skulle ha fått stå där ute i regnet hela natten.

Sedan när matte skulle ta ut Summer o Hera så vågade hon inte stänga porten, fast hon hade kollat att den nya nyckeln passade. Så hon lät porten stå öppen medan tjejerna gick sin lilla tur.

Snurrig matte vi har, eller hur?

RSS 2.0