Jag bor inte alls trångt!



Så här bor väl alla.  Ja, kanske lite lågt i tak, men annars är det toppen. Behöver inte trängas med någon annan.

Nu är det vinter igen


Hela dagen har det snöat här i Stockholm och vi har varit ute och rusat runt bland snödrivorna. Hur kul som helst. Nja, Hera tyckte förstås inte det som ni kan se av bilden här. Stackarn, hon bara fryser hela tiden. De här bilderna är tagna nu under kvällsturen.
 


Nu är allt bra igen


Ja, som jag berättade tidigare idag, så var matte ganska sur på mig, men sedan blev allt bra och jag fick hänga med henne till Karlaplan. Vi skulle kolla in Fältöversten. Matte hade hört att nu får man ta med sig hunden dit. Och det var sant. Sedan var det dags att gå till hund- och kattaffären Ellios för att köpa mat.

Åh, det är smaskens med mat!

Ses snart igen!

Matte är arg!


I morse vaknade vi vid 06.30. Jag försökte göra matte uppmärksam på att det var bråttom, men tydligen så gav jag henne fel signaler, för medans matte klädde på sig så kunde jag inte hålla mig längre, så jag kissade i mattes säng. Tror du hon vart glad? Nä, hon blev jättearg. Dumma matte! Kunde ju inte rå för att allt gick så fort.
   








Måndagsbilden


Som ni vet så gillar jag att bära på saker. Och det ska vara stora saker. Det här benet är verkligen smasken, men det är svårt att få vara ifred, så jag bestämde mig för att soffbordet var bästa platsen.


Kvällsmingel


Matte och jag åkte iväg till hundkaféet Small To Big ikväll för att gå på vernissage. Det var massor med hundar och deras mattar och hussar där. Människorna fick cider och snacks, medans vi hundar bara fick vatten. Men det var helt OK, för vi hade fullt upp med att lukta på alla hundkompisar. Här är jag. 

Vi träffade bl.a. Bamse och Maggie


Ja, vi kollade naturligtvis in de fina hundakvarellerna också. Det var konstnären Erik Hedin som hade målat de små tavlorna. Kanske kommer matte att beställa någon tavla framöver. Undrar om vi får vara med alla tre då?

Trynen, de är smaskens!


Gissa vad matte hade med sig hem idag? Gristrynen! Det har vi aaaaldrig smakat tidigare. Hon hade bara köpt 2 st (snålt, tycker vi). Romeo fick det första. Snacka om han blev glad. Tyvärr så är matte ingen toppenfotograf, ja iallafall inte idag, för Romeo syns knappt på den här bilden. Kolla på bilden, det ser ut som om Romeo tuggar på en mus.

Yoda tyckte också att det var smaskens.

Stackars Summer blev utan, men som tur var så hade matte en smaskigt ben med torkad vom som hon fick, så då vart vi alla nöjda och glada.

Först lite bus och sedan....


Idag bestämde matte att jag skulle få följa med på chihuahua-träff på ett hundkafé. Men jag började med att busa lite på morgonen i mattes säng. Jag är inte så arg som jag ser ut på bilden. Men man måste ju visa vem det är som bestämmer, eller hur?

Sedan stack vi iväg till hundkaféet Small To Big för att träffa Melvin och Oliver och deras matte och husse. Det var kul att träffa lite andra hundar än de jag umgås med hela dagarna. Vi hade en liten mini-chihuahua-träff där.

Det fanns flera hundar på kaféet som t.ex. Leo. Han verkade gilla mig ganska mycket. Lite jobbigt ibland.

Jag fick en egen liten tallrik med korv och leverpastej. Leverpastejen var godast. Men jag är ju inte så stor, så matte fick ta hem resterna i en goody-bag. När vi kom hem slocknade jag direkt. Det var en ansträngade dag tycker jag. Men rolig.

Men vad är det på andra sidan....?


Kolla vilket härligt väder det var idag. Solen sken och himlen var blåååå! Lite kallt, men vi har så mycket päls så det var ingen fara. Här har pappa Yoda och jag hittat något spännande att lukta på.

På andra sidan sjön stod det några konstiga saker och lät. Matte sa att det var kor. Vi vågade inte gå närmare utan höll oss på våran sida av sjön.


Kanske blir det långpromenad i morgon också. Vi får se.

Jag hittade en kompis


Ja, som jag berättade tidigare så var jag med matte igår på Himmelska Hundar. Där träffade jag bl.a. en chihuahua som hette Totte. Vi hade lite kul ihop. Fast det kanske inte syns här, på den första bilden. Men jag lovar att vi hade kul.

Här springer Klara förbi. Mitzi var lite läskig i början, men hon var faktiskt jättesnäll.

Matte o jag


Här sitter jag och väntar på att matte ska bli klar, för vi ska ta en tur till hundkaféet Himmelska Hundar .

Jag hade jättekul, träffade bl.a. en chihuahua-kille som hette Totte. Matte tog lite bilder, men tyvärr kan jag inte visa de idag utan för vänta till imorgon kväll. På TV3 kommer de att visa när hundkaféet fick en renovering. Och vi har lovat att inte visa något förrän programmet har sänts. Matte tänkte ju inte riktigt på hur hon tog bilderna på oss. Knäppt va?

När vi kom hem bakade matte ostbollar till oss. Om du vill ha receptet får du gå in på Hund i Sthlm.

Vi  ses imorgon!

Jag kan också bära på saker


Ja, jag vet att jag inte är någon labrador eller cocker spaniel, men jag gillar faktiskt också att bära på saker. Här hittar jag bara den ena delen till en plastboll som egentligen ska innehålla gooodiiiis! Men jag hittar bara den här. Undrar var resten finns någonstans?

Sen är det ju jättekul att leka med mattes nylonstrumpor. Det är viktigt att man har hela strumpan i munnen, för annars, kan Zäta komma och sno den ifrån mig. Och det gillar jag inte!

I snö och slask


tog matte och jag en tur till hundkaféet Himmelska Hundar idag. Matte fick bära mig nästan hela vägen. Man vill ju inte bli blöt om tassarna i onödan. Jag ville bara gå där det fanns snö, så matte fick hoppa från det ena stället till det andra.

Inne på kaféet träffade vi en chihuahuakille som hette Zizou på 7 månader. Oj, oj, oj!!! han ville ju bara busa (precis som min Romeo). Det ville inte jag, så jag sa ifrån. Här kommer en bild på honom, jag står lite bakom för säkerhets skull.

Vi hade bestämt möte med Maggie och hennes matte. Ja, eller rättare sagt, matte hade bestämt träff. Maggie fick en stor tårtbit med massa smaskens i,  jag tog en chihuahua-cocktail. Medans Maggie sprang omkring och hälsade på alla som kom in, så föredrog jag att ligga i mattes knä. BÄSTA STÄLLET!

Oj, vad rädda vi blev


Vi ligger alla ute i hallen och småslumrar lite. Så helt plötsligt så börjar Hera låta jättekonstigt. Hon gnäller lite och låter så märkligt när hon andas. Matte hör inget! Vi börjar trampa omkring för att matte ska märka något.Så, äntligen kommer hon ut i hallen, sätter sig ned bredvid Hera och undrar vad det är. Hera bara tittar på matte och fortsätter att gnälla och har svårt att andas. tar matte upp Hera i knät och stoppar ett finger i munnen på henne och ut kommer en bit av en tuggpinne. Oj, vad glad Hera blev när hon kunde andas igen. Hon visste inte hur många pussar hon skulle ge till matte. Vi blev alla lika glada. Sedan blev vi lite trötta. Här sitter Hera tillsammans med Summer och Romeo och tar igen sig. PUH! vilken pärs. Tänk om matte inte hade kommit, eller om hon inte hade varit hemma. OJ, OJ, OJ!!!

Snön har kommit, igen?!


Hurra! Vilket härligt väder. Ut och busa! Springa runt och kolla på allt som ser och luktar så annorlunda när det är alldeles vitt ute. Yoda börjar med att sträcka lite på benen. Zäta hittar något som luktar gott.

Yoda föredrar att gnugga sig emot det som luktar mums. Det tycker inte matte är så roligt!

Romeo har också hittat något. Medans Summer kollar lite vid sidan om. Nä, det var visst inget speciellt.

Hera försöker på alla sätt att tala om för matte att hon vill inte vara ute när det är så mycket snö.

Nu var det klart!


Kvart i 9 i morse tog matte och jag tunnelbanan till Liljeholmen för att där byta till tvärbanan för att komma till veterinären.

Först var det lite spännande ute i väntrummet, men sen skulle man in till veterinären, som började med att sticka mig i bakbenet. Jag skrek jättehögt, för det gjorde jätteont. Efter en liten stund blev jag ganska trött och somnade i mattes knä. Ja, se´n vet jag inte vad som hände förrän jag vaknade upp och matte skulle hämta mig. Jag blev lite rädd, så usch! jag kissade på matte. Ja, ja, sån't händer ibland. Matte fick lite instruktioner från vet. och sedan fick hon betala 1100 kr. Det var dyrt tycker jag för lite tandsten och 4 valptänder.

Jag var lite snurrig och vinglig så matte fck bära mig hem. Mamma Summer blev jätteglad när jag kom. Hon nosade och nosade. De andra fick inte komma i närheten, då morrade jag. Nu ska jag sova lite för om några timmar så får jag äntligen äta mat.

Vi ses!

Imorgon är det dax


Ja, imorgon bär det av till veterinären i Årsta där jag ska ta bort tandsten och några valptänder. Jag vet ju inte vad som ska hända riktigt, men det går nog bra. Matte tycker att man ska vara nybadad när man ska till vet. så då är det väl bara att finna sig i det. Men jag tycker inte att det är kul. Jag tycker jag ser så ren och fin ut på den här bilden, eller hur?

Hur kul är det att bli duschad?

Efteråt ser man så här ynklig ut.

Efter att matte har försökt torka mig med hårtorken, så ger jag igen lite genom att torka mig själv på golvet.


Det blev ingen chi-träff för oss idag


Egentligen skulle vi ha gått på långpromenad idag och träffat massor med chi-kompisar, men matte har ont i halsen, så då fick det bara bli en liten tur på ängen mitt emot vårat hus. Som vanligt alla på Romeo!

Summer och Hera är inga älskare av vinter och snö. De vill helst bara gå in igen efter att de har stuckit ut nosarna.

Sedan vilade vi alla ut i soffan.

RSS 2.0