Vad hände under 2009?

Här kommer en liten sammanfattning om vad som har hänt här på bloggen under året som gått.

Bloggen Chitassar startades i januari
Romeo blev av med sina valptänder som fortfarande satt fast
Bloggen fick ny design
Hundarna fick hänga med på vernisage, invigningar och hundutställning
Summer fyllde 5 år, Yoda 4 år och Romeo 2 år
Vi besökte Hundens Dag i Kungsträdgården
Teaterbesök på Fjäderholmarna
Yoda blev morfar till 5 valpar i april
Det har varit en del veterinärbesök med onda magar, rump-problem, förkylningar osv.
Romeos berättelse 

Och så har det varit en massa chihuahua-träffar, skogspromenader, nya lekkompisar m.m.

Jag hoppas att 2010 kommer att bli minst lika spännande och innehållsrikt. Det som ligger närmast i tiden är nog den lilla mage som växer här hemma och förhoppningsvis händer det något i slutet av januari månad.

Ha det så bra allihopa och jag hoppas att ni fortsätter att titta in här på bloggen och lämna gärna kommentarer.

Kramar från
Anneli, Summer, Yoda, Romeo, Hera o Zäta


Gott Nytt År!

Matte Anneli och alla chihuahuorna här på Chitassar vill önska alla

Nytt hundfoder

Fick tips av veterinären att prova med Royal Canin Starter-foder. Och tänk, det gjorde susen. Nu äter hon som bara den. Det känns så skönt att matproblemet löste sig.


Romeo är fortfarande förkyld. Men det går väl över så småningom.

Nu har det gått 4 veckor

Och idag var det dags för besök hos veterinären för ett ultraljud. Vi var lite oroliga, fanns det något i den lilla magen eller inte.

Så fort de hade lagt lite gelé på magen, släkt ljuset och började söka, så såg vi den första, ett litet hjärta som pickade. Åh! det var så spännande. Sedan såg vi en till och kanske ev. en tredje.

Nu är det 5 veckor kvar. Vi hoppas att allt ska gå bra. Håll tummarna!

Romeo på veterinärbesök

Idag har jag varit hos veterinären. Matte var lite orolig att min förkylning skulle ha letat sig ned i mina lungor. Men veterinären sa att det var ingen fara alls. Allt såg bra ut. Precis innan vi skulle gå, fick veterinären för sig att hon skulle ta febern på mig. Det gillade jag inte, jag skrek!!! Som tur var så hade jag ingen feber, bara 39,3. Nu ska jag bara ta det lite lugnt, så går nog snuvan över.

Hej så länge!

27 december=35 dagarHar fortsatt att må lite dåligt. Ingen vidare aptit. Därför den låga vikten.

4 veckor=2,5 kg

Romeo är lite sämre

Så vi har fått en tid hos veterinären imorgon kl 10.15. Ska bli skönt att visa upp honom. Jag är så rädd att om förkylningen håller i sig för länge, sedan fortsätter ned i lungorna. Jag kommer att ha med mig två hundar till vet. imorgon, för vi ska även se om det finns något i en viss liten mage.


Yoda på cafébesök

Hallå där!

Idag fick jag hänga med matte och en kompis till henne till Gamla Stan för att kolla in ett café. Du kan läsa mer om detta på mattes andra blogg Hund i Sthlm.

Jag fick bl.a. smaka på morotskaka, mums!!! Och så hade vi fönsterbord, så jag kunde kolla in alla hundarna som gick förbi.


Vill bara berätta att min son Romeo mår lite bättre idag. Han är inte lika snuvig. Skönt!

Romeo mår lite bättre

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Vädret har varit ganska dåligt, snö och blåst mest hela dagen. Romeo är fortfarande lite snuvig, nosen rinner lite. Men han har haft bättre aptit. Så det går mot rätt håll och det känns skönt.

Romeo mår som i morse

Romeo är fortfarande lite förkyld, så jag fortsätter att bära honom upp och ned för trappan i farstun. Vill inte han ska anstränga sig för mycket. Han har även ätit lite dåligt idag, men det hör väl till.

När min dotter kom över idag, så kände hon en knöl på Romeos ena lår. Gud vad jag blev rädd. Inte det också. Men efter att jag hade känt lite mer grundligt, så tror jag att det är något som sitter fast på låret. Det känns mer som en bit av benet har fått en liten extra böj. Men naturligtvis ska jag kolla upp detta hos veterinären. Det får vänta till efter alla helger. Han har ju inget obehag av det nu. Lilla gubben, alltid är det något.Romeo är sjuk

Stackarn har blivit förkyld. Han har nyst och snurvlat hela natten. Så nu blir det bara korta turer utomhus. Just nu  liggar han i en av bäddarna och vilar. Hade tänkt gå på långpromenad med alla hundarna, men nu när Romeo inte är så kry, så får jag ta de andra i omgångar. Vill inte att Romeo ska vara ensammen hemma.

Vi hörs lite senare idag, får se om Romeo mår lite bättre.

God Jul till er alla!

Några utav hundarna ville vara med på bild för att önska er alla en god jul. Som t.ex. Romeo, Yoda och lite Zäta. Får försöka få med Hera och Summer till nyårsbilden.


Och så en bonusbild på min syrras hund Muffins.

42 dagar


Lite illamående och ingen direkt matlust.

3 veckor=2,92 kg

Här har det snöat


Oj, oj, oj vad det har snöat här. Det var många år sedan som vi hade så mycket snö vid jultid här i Stockholm. Tänkte först visa några bilder från där vi bor. På varje innergård står det en julgran. Det är så fint.

Romeo och Yoda tycker det är jättekul i snön.


Medans Zäta, Hera och Summer skulle nog hellre vilja att vi hade sol och värme. De trog hela vägen, så att de skulle komma hem så fort som möjligt.

Ha en fortsatt skön 4:e advent.

Min första hundutställning


Nej, nej lugn det var inte jag som ställdes ut, utan jag fick vara med i Chihuahuacirkelns rasmonter tillsammans med matte. Först tog vi en tur runt i mässhallen och så fikade vi. Jag fick sitta i väskan då. Det var ganska tråkigt.

Sedan var det dags för att ta plats i rasmontern. Det var redan ett gäng med hundar där när jag kom, t.ex. söta lilla Edie och några till.


Pompe fick en tomteluva, visst ser han kul ut?

När vi hade varit där ett bra tag och blivit klappade av en massa snälla barn, då ville vi åka hem.

Det var faktiskt ganska kul att vara på hundutställning. Kanske man ska prova på och vara med på någon utställning själv någon gång?


49 dagar2 veckor= 2,82 kg

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!

Idag fyller Romeo 2 år. Tänk vad tiden går. Fast så sa jag förra året också. Men det är sant. Tiden går snabbt. I morse ville Summer och Yoda först gratta sin son.

Sen fick Romeo vara lite för sig själv, och då fick han några små presenter.

Och nu på kvällen fick det bli en liten "tjusig bild på födelsedagsvovven.

Imorgon bär det av till Älvsjömässan, då ska jag försöka hitta några fina saker som Romeo ska få i efterskott.

Imorgon händer det något....

Kolla in så får ni se!

56 dagar


1 vecka=2,8 kg

2:a advent


Idag hade vi en lite glöggfest här hemma. Provade bl.a. den nya Blossa 09, som jag tyckte var så där. Ingen höjdare, men OK.

Hundarna tyckte det var jättekul med så många människor som de kunde sitta i knät hos.

Imorgon ska Romeo på återbesök till veterinären för att kolla att medicinen har hjälpt. Jag hoppas att allt är OK och att vi kanske slipper operera bort analsäckarna.

Jag berättar mer imorgon hur det gick.

Kärlek

Yoda och Zäta är kära.

Vi får se vad som händer.

RSS 2.0