Vi letade efter en hundrastgård


Pappa Yoda fick stanna hemma idag. Han behövde vila sig lite, tyckte matte. Så jag fick följa med istället. Matte och en av hennes kompisar bestämde sig för att åka till Bellevueparken för att kolla om det fanns någon hundrastgård där. Vi tog först tunnelbanan och sedan buss. När vi kom fram tog vi en promenad genom parken. Jag skällde på lite hundar som gick förbi oss. Det måste man göra, eller hur? Men jag skällde inte så mycket, så matte tyckte ändå att jag var ganska duktig.

Vi hittade ingen hundrastgård, utan det fanns ett område vid Brunnsviken där man fick gå utan koppel om man är duktig på att gå fot. Det är inte jag, så jag fick ha koppel hela tiden.

Vi hittade ett café där vi stannade för att vila lite. Matte och hennes kompis ville fika och jag fick vatten och lite mat som matte hade med sig.

När vi kom hem gick jag direkt och lade mig, jag var så trött efter den långa promenaden i värmen (+38 grader i solen)

Efter invigningen


Ja, jag har varit på invigning av en vattenbar på Häst & Hundhuset idag. Röda mattan och allt. En goody-bag fick man också.

Efter turen inne i stan, tog vi buss 47 ut på Djurgården och Rosendals trädgårdar. Där fikade matte och hennes kompis och jag fick lite mat som matte hade med sig i en påse. Sedan skulle vi ta en titt inne i Rosendals butik, men jag fick inte följa med in, så matte och hennes kompis fick turas om att gå in och kolla. Dumt! När vi skulle åka hem, tog vi spårvagnen in till Norrmalmstorg och sedan tunnelbanan. Imorgon kanske vi ska ta en tur till någon hundrastgård, säger matte. Hmm, hur kul kan det vara?

Flås, flås......


Stackars Yoda, han är alldeles förvirrad. Han tror att Summer löper, så han springer efter henne hela tiden och gnäller, skäller och flåsar. Summer blev kastrerad i samband med kejsarsnittet, så hon borde inte lukta något. Men något är det som gör att Yoda  sätter igång och uppför sig som han gör. Så här ser han ut när han kollar på Summer.

Romeo har blivit så stor nu (18 månader) så han börjar tycka att Yoda är en rival och vice versa. Summer bryr sig inte så mycket, bara lite. Hera och Zäta bryr sig inte alls. De håller sig mest för sig själva.Mamma och son (Summer o Romeo)

Som tur är så håller det här inte på i evighet, utan det är bara några dagar. Sedan kommer lugnet att lägga sig över vårat hem igen. Det ska bli så skönt.

Chi-träff 21 juni


Yoda fick stanna hemma idag, Tyckte han behövde vila efter strapatsen igår. Så det blev Summer och Romeo som fick hänga med på chihuahua-träff. Som vanligt så träffades vi vid Tekniska högskolan för att därifrån gå på långpromenad till Stora Skuggan. Alla såg fram emot att få smaska på god paj och dricka caffelatte, men där blev vi väldigt besvikna, för just under midsommarhelgen, så är det stängt på Skafferiet vid Stora Skuggan. Som tur var så fick vi reda på att kaféet var stängt innan vi hade lämnat Östra Station, så vi hann sticka in och köpa med oss lite gott från 7Eleven.

Som vanligt så gick vi först genom Lill-Jansskogen innan vi kom fram till Stora Skuggan. En härlig tur genom skog och över ängar.

Här är vi framme vid slutmålet. Många hundar blev det som träffades och hade skoj tillsammans.På vägen hem stötte vi på ett gäng med kor. Romeo gav de en riktig utskällning.

Tur och retur djursjukhuset


Vi hade en väldigt lugn och skön dag igår. På eftermiddagen kom min mamma hem till mig för att vi skulle ta en fika tillsammans. Men först behövde hundarna gå ut, så mamma tog Yoda och Romeo, medans jag tog Summer, Hera och Zäta. Så bestämde vi oss för att gå åt var sitt håll. När vi kom hem igen, gjorde jag iordning kaffe och precis när vi hade satt oss så kom Yoda "nästan krypande" emot mig. Han vill sitta i mitt knä och det fick han naturligtvis. Sedan började han bete sig väldigt konstigt. Han började liksom krampa i kroppen. Jag tog in honom i sovrummet för att han skulle få det lite lugnt omkring sig. Och efter en liten stund såg det ut som om han var sitt vanliga jag igen. Vi gick ut till de andra, men så började han krampa igen. Då bestämde jag mig för att åka till Bagarmossens djursjukhus.

Under färden i taxin så var Yoda väldigt orolig, flåsade mycket och kunde inte sitta still.

Vi kom in på djursjukhuset, skrev in oss och sedan fick vi sitta ned och vänta, för de hade fått in två djur akut som både måste opereras. I väntrummet satt en hund som hade klämt en tass och efter en liten stund kom det in en valp som hade blivit biten av en huggorm. Jag förstod att väntan skulle bli lååååång!

Efter ca en timmes väntan kom det ut en sköterska som gick runt och hörde sig för om hur det stod till med alla hundar och katter som satt i väntrummet. När det blev vår tur, så berättade jag vad som hade hänt, och sköterskan sa att det nog skulle ta 2 - 3 timmar innan vi fick komma in. Då bestämde jag mig för att gå ut och gå en sväng med Yoda, för att se om han fortfarande mådde dåligt. Så fort vi kom ut gick Yoda direkt fram till en plats där det växte div. gröna blad och så började han äta. Han åt och åt och efter en liten stund så verkade han vara sitt gamla vanliga jag igen, så jag bestämde mig för att åka hem.

Jag tror helt enkelt att Yoda hade fått magknip, för när vi kom hem igen så var allt som vanligt. Här ligger han och vilar lite.

Idag ska jag ta med några utav hundarna på chihuahua-träff. Mer om det kommer senare i eftermiddag.
Hej så länge!

"Chitassar" önskar alla GLAD MIDSOMMAR!


Så är det Midsommarafton och vädret har varit jättehärligt. Inte så väldigt varmt, men solen har lyst från en ganska blå himmel. Tog alla vavvorna på en skogspromenad under eftermiddagen. Det var full fart som vanligt. Här är Hera och Summer.

Romeo, Hera o Zäta

Yoda, Romeo o Summer

Summer + nästan hela gänget. Hera ville inte vara med på bild.

Ny bädd


Vi fick en ny bädd idag. Matte hade köpt den när hon och Yoda besökte Small to Big. Visst är den fin? Vi ville alla prova den samtidigt. Då blev det lite trångt. Vi har ju redan flera bäddar, men det finns alltid plats för en till. Det tycker både vi och matte.


Träffade Stora Hundar idag!


Det var ett tag sedan vi besökte hundkaféet Small to Big på Kungsholmen, så idag när vädret var så tråkigt så bestämde vi oss för att ta en tur dit. När vi kom till kaféet, så var det bara en hund där. Men sedan dök Oskar och Baloo upp. Yoda var lite orolig i början, men efter att de hade fått nosa på varandra så gick allt jättebra. Första bilden är på Oskar, och den andra är på Oskar och Baloo. 


Sedan kom Kaya. Yoda gillade henne jättemycket, som ni kanske kan se av bilden. Yoda gillar ju tjejer.

Oskar fick prova en tröja. Den satt jättefint. Jag tror att hans husse köpte den.

Till Kungsträdgården


åkte Yoda tillsammans med matte för att kolla in EKO Hundkafét där man bl.a. kunde köpa hundkex, hundmat, koppel, halsband. Allt kom från gemenskap:grön. Vi köpte en hel påse med smarriga kex, som vi tog med hem till de andra kompisarna så de också skulle få smaka.

När matte skulle ta den här bilden, så kom en chihuahua-kille förbi. Han hette Bobby och var 1 år. Vi sa till honom att han skulle hänga med på våra chihuahua-promenader någon gång. Det blir en sådan promenad nästa söndag. Mer info kommer senare i veckan.

Efter att vi hade varit i Kungsträdgården en stund så tog vi buss 62 till Himmelska Hundar. Det var ganska många stora hundar där idag. Och det var jättebra träning för Yoda, som i vanliga fall är väldigt rädd just för större hundar. Men allt gick jättebra. Han skällde inte en enda gång.

Zäta ska bli mamma?


Idag försökte vi para Zäta med en jättefin hane, men det gick inget vidare. Hanen var jätteintresserad, men inte Zäta. Nej, hon bet honom och sedan jagade hon bort honom. Så nu har vi börjat fundera på om vi ska prova med Yoda istället. Kanske går det bättre. Fast om Zäta fick välja själv, så skulle hon ta Romeo. Men det går ju inte, han har både överbett och är hjulbent. Stackarn! Men han är världens charmigaste kille, som ni säkert att sett här på bloggen.

Här är en bild tagen på Zäta förra året. Hon är så söt.

Vi vill också flytta hemifrån!

Nu flyttar snart syrrorna och då är det bara vi två kvar, brorsan och jag. Vi vill ju också flytta. Kan ju inte stanna hos mamma hela livet. Om ni känner någon som skulle vilja få hem en sådan här liten sötnos, får ni gärna höra av er. (caneminore@hotmail.com) Här kommer en bild på mig. Visst är jag söt?

RSS 2.0