Besök i hundrastgården

Vi har en hundrastgård här i området som vi ibland besöker. Och idag fick hundarna gå dit. Valparna låg hemma i värmen och hade det gott.

På grinden intill rastgården hänger det en skylt där de ber hundägarna att hänga sina koppel, för att visa att det finns hundar därinne. En bra idé tycker jag. Det var alldeles tomt när vi kom dit. Hundarna tyckte det var härligt att få springa runt på egen hand utan att ha koppel på sig.


Här ligger Zäta på lur för att rusa iväg efter Romeo. Men mamma Summer går emellan, som hon alltid gör.Snacka om hundarna var hungriga när de kom hem.

Jag gav även valparna lite uppblöt mat, och de smakade lite, men den mörkare tiken spydde upp maten sedan, så jag vet inte om jag ska byta fodret eller hur jag ska göra. Dottern kom hem från Samos inatt, så när hon får tid får jag höra vad hon tycker. 

Romeo på utflykt

Idag fick jag följa med matte och en kompis till henne till ett kafé där även jag fick följa med in. Matte smaskade på blåbärspaj, medan jag fick nöja mig med lite vatten. Fuskigt!


Sedan tog vi en långpromenad från Skånegatan till Mariatorget. Ojojoj, vad vi gick!!!

Vad är det här för något?

Den ljusare tiken upptäckte för första gången i sitt unga liv en boll.


Jättespännande!

Tikarna är nu 5 veckor...

och börjar mer och mer att busa med varandra och även med mamma Zäta. De utvecklas väldigt olika. Den ljusare är mer på och har börjat äta lite uppblött valpfoder, medans den mörkare tiken dricker vatten ur vattenskålen. Här kommer lite fler stillbilder på busfröna.


Ska försöka med lite ståbilder till nästa gång. Får se hur det ska gå. Ojojoj!!!

Kramisar från oss!

Film: Valparna 5 veckor del 2

Här kommer den andra lilla filmsnutten där en av tikarna har upptäckt en tuggpinne för första gången.

Film: Valparna 5 veckor del 1

Här kommer en av två små filmsnuttar med valparna och mamma Zäta

Summer till Hundudden

Idag åkte jag och Summer ut till Hundudden på Djurgården för att kolla in invigningen av Hunduddens Träningscenter. Vädret var helt ok i början, men sedan blev det skyfall. Tack och lov fick vi skjuts hem. Här kommer lite bilder.

Summer tillsammans med Birk

Medans matte kollade in ett utav husen, passade jag på att vila mig lite. (mitt bland alla skoskydden)

Matte köpte också en godispåse, som vi fick smaska på när vi kom hem.

Det fanns ett mycket trevligt kafé där hundar var välkomna.


Zäta har haft lite mjölkstockning..

Jag kände för ett par dagar sedan att Zäta var lite hård runt två utav spenarna. När jag tryckte på de så reagerade hon inte alls, så hon hade inte ont eller så. Jag började att massera och klämma på spenarna så att det kom ut mjölk. Och efter att jag hade gjort så några gånger, så blev hon mycket mjukare. Och idag är hon som vanligt.

Det kan bli så här ibland och då är det viktigt att man försöker mjölka ur så snabbt som möjligt. Jag har varit med om detta en gång tidigare med Hera, då hon var skendräktig. Den gången fick jag hålla på i flera dagar innan hon blev OK igen.

Ni ska snart få se lite nya bilder på tikarna. Så titta gärna in här igen.


Kloklippning mm

Ja, man måste börja tidigt så igår tog jag en av valpana för att klippa hennes klor. De hade blivit så långa. Fattar inte att klorna växer så snabbt fast valparna bara är 4 veckor gamla. Jag tog bara lite på varje klo och det blev på framtassarna. Idag ska jag ta den andra tiken, får se hur det går. Hon är något busigare än den första.

Sedan provade jag också att ställa ned lite valpfoder i till dem. Den ljusare tiken smakade lite, men inte den andra. Jag tror inte de är riktigt redo ännu, så ett nytt försök tänkte jag göra till helgen. Mamma Zäta behöver få lite avlastning. Zäta äter enorma mängder mat och jag förstår henne att hon ständigt att hungrid, med tanke på att hon har två tjockisar som hon ska föda upp.

Det finns en liten utbrytardrottning här hemma

Idag är valparna 4 veckor, och de börjar röra sig mer och mer. Den ljusare tiken är mest försekommen. Här försöker hon ta sig igenom gallret.


Den magiska muggen igen

Här kommer den Magiska muggen igen. Visst är det häftigt?


Film: Bus med mamma och syster

Först vill jag tacka för alla underbara kommentarer som jag har fått om valparna. Jag blir så glad.

Imorgon blir de 4 veckor och därför tänkte jag visa en liten film som jag spelade in idag. Tiden går så fort och de växer med rekordfart. Så kolla in här:

En valpismage

Är man söt eller?

Och mamma Zäta är trött.

Valphagen på plats

Igår kom dottern över med valphagen, så nu är den på plats i sovrummet.

Så idag när jag kom hem från jobbet var jag tvungen att kolla om valparna
ville prova på den nya miljön.Mamma Zäta håller vakt

Det var lite läskigt att vara ute i stora världen, så de började att gnälla
och då fick de gå tillbaka till sin trygga vrå i valplådan.

Tikarna 3 veckor gamla

Här kommer en liten filmsnutt från valplådan. Det börjar bli lite trångt nu.Det är ganska mörkt i valplådan, därför blev filmen lite suddig.

20 dagar idag

Här hemma växer och frodas de små tjejerna. Igår blev de avmaskade för första gången och det gick bra.

Nu har vi nästa bestämt oss för vad tikarna ska heta. Och det blir nog Nancy och Ruth.

Några nytagna bilder från idag.
Man kan verkligen inte se sig mätt på dessa underbara små varelser. Det är fortfarande lite svårt att se om de blir lh eller kh. Men jag tycker att det lutar åt att den lite mörkare tiken blir lh.

Valparna 18 dagar gamla

Nu var det några dagar sedan jag visade några bilder på de "små" tikarna. Nja, små kan man inte påstå att de är, de är faktiskt jättestora och tjocka. Men det är bra, då har de något att ta utav ifall de skulle bli lite dåliga i magen när de börjar med riktig mat.

Här kommer iallafall några bilder.


Valplådan börjar snart bli för liten, så jag måste sätta ihop valphagen. Köpte en ny bädd igår. Den får ni se när jag har fixat hagen.

RSS 2.0