Summer och Hera

Summer och Hera fick ta en kort promenad pga att de inte ska anstränga sig så mycket nu när de äter penicillin. Så det blev en tur ned på ängen utanför vårat hus.

Den här stilen kör Summer med.

Hera hittade en svamp.

Summer är lite lat, tar den enklare vägen.

Medans Hera som är 3 år äldre, vigt tar sig över trädstammen.

Yoda och Zäta

Fick ta en skogspromenad. Det var faktiskt första gången jag gick den här vägen i år. Hundarna älskade att springa runt här i skogen och få lukta på alla nya dofter.

Och lite fina vårblommor hittade vi också.Till Vinterviken

Min mamma och en väninna till henne hade bestämt att de skulle gå och titta på en utställning idag. Hon frågade om jag ville hänga med och det ville jag gärna. Jag tog Romeo med mig. Vi tog tunnelbanan till Liljeholmen och sedan promenerade vi till Vinterviken som ligger vid Aspudden. Vi gick längs vattnet och här hittade vi ett liten bäck.Så kom vi fram till Vinterviken och Nobels hus där Susi Ekfeldt-Dackheim ställde ut sina superfina tavlor.

Sedan bar det av hem igen. Alla de andra hundarna behövde komma ut på sina långpromenader.


GRATTIS SUMMER!

Ja, min älskade lilla Summer fyller 6 år idag.

Stort GRATTIS! Du ska få något smaskigt när matte kommer hem i eftermiddag.

Summer är hemma

Ja, så var det dags för Summer att besöka veterinären. Jag tog henne till Gärdets Djurklinik.

Först kollade de vikten och Summer vägde 2 kg. Sedan lyssnade veterinären på hjärta och lungor. Allt lät bra. Så var det dags för lilla baken. Åh, Summer hade så ont. Veterinären försökte göra rent, men det gjorde för ont, hon var så svullen, så vi fick recept på penicillin och smärtstillande. En ny tid för att fortsätta behandlingen fick vi nästa tisdag.

Jag tycker att Summer redan nu ser lite gladare ut.

Det här besöket gick på 830 kr.

Det har varit en tung dag idag, för på förmiddagen när dottern skulle åka hem till mig för att gå ut med hundarna, så körde hon ned i en grop som fanns på vägen med sin vespa och bröt tre ben i foten. Ibland undrar man när oturen ska vända. Snart hoppas jag.

Vi är otursförföljda

Precis efter att jag har varit med Hera till veterinären, så kommer jag hem och då ser jag att Summer inte mår så bra.

Inte detta också!!!

Summers ena analsäck är supersvullen. Hon har jätteont. Så nu har jag precis ringt till hennes veterinär och kl 15.00 idag får vi komma.

Nu får det vara slut med veterinärbesök, annars blir jag ruinerad.

Håll en tumme för Summer i eftermiddag!

Hera har varit hos veterinären

Ja, nu har vi varit hos veterinären på Årstakliniken.

Först blev Hera vägd och hon vägde 2,3 kg. Temperaturen togs och hon hade 39,1. Vet. lyssnade på hjärta och lungor och allt lät bra. Sedan var det dags för blodprov. Hera var jätteduktig och sa ingenting, fast sköterskan fick sticka i båda frambenen. Det var så svårt att hitta en ven. Och till slut blev det röntgen. Blodprovet var bra, men på röntgenbilden kunden vet. se en liten skuggning som visade sig vara en liten lunginflammation. Så nu har Hera fått medicin som hon ska äta i 10 dagar.

Nu hoppas jag bara att Hera snart ska vara sitt gamla vanliga glada jag igen.

Hela kalaset gick på 1930 kr.

Hera är sämre

Så imorgon får vi komma till veterinären. Det är antagligen hennes tänder som spökar. Håll tummarna för att allt går bra. Vi ska vara där kl 15.45 imorgon onsdag.

På träff hos Buster

Idag fick jag träffa världens sötaste lilla Lagottovalp vid namn Buster. Han är 11 veckor gammal. Helt underbar. Ett riktigt litet busfrö. Visst är han söt?


Åkeshov idag

Zäta har så mycket energi som hon behöver få utlopp för så idag tog jag tunnelbanan ut till Åkeshov. Här finns både härliga ängar att rusa över och en stor skog där man kan hoppa över kullfallna trädstammar, klättra över små bergknallar. Och inte att förglömma så ligger Hundstallet här och de har en agilitybana där vem som helst får lov att använda när inte Hundstallets hundar är där. Jag använde långlina till Zäta, så hon kunde springa fritt, men jag hade ändå lite kontroll.

Så här kommer lite bilder ifrån dagens utflykt.
Och till slut några naturbilder


Hoppas ni också har haft en härlig lördag.

I morgon ska jag träffa en Lagottovalp. Ska bli jättekul.

Hera...

verkar må lite bättre nu. Är lite gladare och vill busa lite. Så jag hoppas faran är över och jag slipper kontakta veterinären.

Nu är det Heras tur...

att må lite dåligt. Hon har gått i några dagar nu och inte velat göra någonting. Mest bara legat och sovit. Hera som i vanliga fall är jätteglad och väldigt matfrisk, vill inte ens ha lite godis. Då mår hon inte bra!

Jag tror att hon har tuggat i sig något ute, så ikväll ska jag koka lite kyckling och ris, får se om det hjälper.

Hera är hopplös på att hitta "grejer" att stoppa i munen. Allt slinker ned med en rasande fart.

Lilla skrutthunden! Hoppas att det bara är magen.

Veterinärtid bokad

Summer stackarn, har så dåliga tänder. Hon får massor av tandsten hela tiden. Hjälper inte vad man än gör. Så nu har jag beställt tid för tandstensborttagning. Vi fick tid på Valborgsmässoafton 30 april kl 08.00. Jag bad även om att hon skulle bli vaccinerad och att dem kanske kunde ta lite på klorna också. Det ska bli så skönt. Vi ska göra allt detta på Gärdets Djurklinik.

Ska bli intressant och höra vad detta kalas kommer att gå på. Jag tror att det kommer att kosta runt 2500 kr. Men vi får se. Huvudsaken är att Summer blir fin i munnen!

Yoda mår bra!

Tack för alla vänliga kommentarer. Yoda mår toppen nu. Han är sitt vanliga busiga jag. Jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt, som epilepsi t.ex. Utan att det bara är magen som får lite kramp ibland.

Yoda, dålig i morse

Ja, i morse mådde Yoda inget vidare. Det började med att han hade fått sova i min säng inatt. På morgonen gick jag upp och han låg kvar och sov. Jag gjorde mig i ordning, åt frukost och sedan när jag skulle ta och bädda sängen, så ser jag att Yoda ligger på min kudde.

Han ser lite konstig ut, lite stel, darrig och vill inte titta på mig. Jag går fram och då börjar han krampa lite. Har varit med om detta tidigare, så jag lyfte ned honom på golvet och lade honom i en av bäddarna. De andra hundarna kom fram för att se vad som hände.

Yoda fortsatte krampa en stund till (några minuter) sedan reste han sig upp och gick och lade sig i sitt favvohus. Men efter ett litet tag började hela huset att röra sig och Yoda fick nya kramper. Jag satte mig på golvet bredvid huset och lade en hand över hans rygg. Till slut blev han lugn och jag kunde börja göra mig i ordning för att ta ut alla hundarna på första morgonturen.

Yoda kom ut ur sitt hus och vi gick ned på gatan. Först ville han bli buren en stund, men som kom en hund förbi och då satte han igång med att skälla (ja, alla de andra också naturligtvis). Sedan gjorde han det han behövde göra ute och så var allt bra igen.

Jag tror att de här s.k. kramperna kommer sig av att han behöver gå ut och bajsa helt enkelt. Det var länge sedan som han fick sådana här kramper, så först blir man lite orolig. Och det kändes lite oroligt att lämna honom nu på morgonen (måste till jobbet), men jag vet att snart kommer dottern dit, så det är nog ingen fara.

Stegräknare

På min andra blogg Hund i Sthlm kan ni följa ett litet expriment som jag håller på med. Så ta en titt där!


Katie

Fick några helt underbara bilder på en av Yodas barnbarn för några dagar sedan som jag gärna vill dela med mig utav.

Katie och hennes syskon föddes i maj förra året. Hon var en av 2 tikar (det fanns även 3 hanar i kullen). Katies mamma heter Berit och hon är alltså Yodas och Minus barn.

Så här kommer bilderna. Katie fyllde 1 år den 6 april och väger nu ca 2,2 kg.
Om ni vill se bilder på Katie som liten liten valp, så är det bara att kolla under kategorin Valparna.

Vart tog våren vägen?

När jag tittade ut genom fönstret i morse, kunde jag inte tro mina ögon. Så här såg det ju inte ut igår.

Hundarna tyckte inte att det var någon höjdare alls att behöva gå ut. Snabbt ut och sedan in igen.


Sedan var det bara att gå och lägga sig igen.

Andra gänget

Yoda och Zäta fick gå på en något längre promenad idag. Vi hade bestämt träff med ett gäng med mattar och hussar vid Ekoparken på Norra Djurgården.

Då matte var lite förkyld så fick Yoda och Zäta gå en kortare promenad på ca 1 timme, medans resten av gänget tog en längre promenad genom skogen. Här möter vi upp några av chihuahuakompisarna.När vi sedan satt oss ned på caféet Skafferiet för att smaska i oss lite smörgåsar, pajer och kaffe så räknade vi hur många vi var och kom fram till att vi var 10 hundägare och 24 hundar.

Vi blev både fotograferade och stirrade på medans vi satt och fikade. Jag vet inte om vi såg så "konstiga ut"?Många barn som gick förbi oss trodde vi var ett hunddagis:)

Vi hade iallafall en superhärlig dag med sol, värme och många skratt.

Första gänget

Alltså Hera, Romeo och Summer fick gå ut på en långpromenad först.Mor och son gillar båda att tugga på pinnar.

Vädret har varit underbart idag.

Hela gänget...

sitter samlat inför söndagens äventyr. Vad ska hända idag Matte?


En Påskhälsning

GLAD PÅSK!

önskar

Anneli, Summer, Yoda, Romeo, Hera och ZätaRSS 2.0