Söndag den 4 januari - minus 10 grader




Vi vaknade vid 7-tiden och då tog matte med oss på en snabbtur. Det var - 8 grader ute, så vi gjorde snabbt det vi skulle för att kunna springa hem till värmen igen. Där hoppade vi upp i mattes säng för att sova vidare.

Vid 10-tiden var det dags för att gå upp på riktigt. Medans matte käkade frukost busade vi lite med varandra. Sedan var det dags att gå på promenad. Iallafall tyckte matte att vi skulle göra det. Det var ju -10 grader ute, så matte smörjde in våra tassar med Aloe Vera-kräm. Första turen gick vi, Yoda, Romeo och Zäta. Vi brukar gilla att gå lite längre, så då fick vi gå först. När vi skulle korsa gatan utanför huset så började vi alla att skrika. Det gjorde jätteont i tassarna. Hela gatan var full med salt. Fy vad ont det gjorde, så matte fick bära oss ett tag. Sedan var allt bra igen, och vi tog turen genom det lilla skogspartiet som ligger här bredvid.

Vi var inte ute så länge för det var så fruktansvärt kallt om tassarna.
Sedan var det dags för Summer och Hera (världens fryslortar). De ville inte gå på någon promenad, så för de blev det bara en kortis till närmaste gräsplätt.

Kolla hur kallt Hera (till höger) tycker att det är.

Resten utav dagen har vi mest varit inne. Matte körde en "leta godis" lek med oss. Det var kul. Vi rusade runt i vardagsrummet och letade små, små godisbitar som matte hade gömt lite här och där. JÄTTEKUL!


Sista gången vi var ute innan sovdags var det -12 grader ute. Gissa om vi skyndade oss.

Ses imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0