Skendräktig - ingen höjdare direkt

Det är första gången som Zäta är skendräktig. Det är varken roligt för oss eller för henne själv. Idag är Zäta 9 år så några valpar ska hon inte ha. Hon morrar konstant där hon ligger inne i ett av korgarna. Hon vaktar verkligen detta ställe precis som om hon hade några valpar därinne. Tack och lov så har hon inte hämtat några leksaker som hon skulle kunna ha istället för valpar.
 
Hon har ganska mycket mjölk i sina spenar, så jag hjälper henne med att trycka ut mjölken så det inte blir mjölkstockning.
 
När vi är ute så skyndar hon sig att göra allt hon måste för att i nästa sekund rusa hem och direkt in i korgen och sedan börjar hon om igen med sitt morrande. Ganska enerverade måste jag säga. Hoppas att detta beteende går över snabbt. De andra hundarna blir väldigt osäkra då de inte vet om de vågar gå förbi henne eller ej.
 
Är det någon som har haft erfarenhet av något liknande? Kom gärna med tips. Jag vet att man ska ge mindre mat och mer motion. Men det är lättare sagt än gjort, när man har en hund som älskar mat men hatar att gå ut när det är kallt och snöigt ute.
 
Suck suck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0